Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belli oldu

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak. Komisyon ara zammı görüşecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran'da toplanacak. Komisyon, temmuz ayında yapılması planlanan ara zammı ele alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada asgari ücrette komisyonun toplanacağını belirtmişti. Erdoğan, "Askeri ücret tespit komisyonu çalışmalarına başlayacak." demişti.

"VADETTİĞİMİZİ YAPIYORUZ"
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu asgari ücret zammıyla ilgili şunları söylemişti: "Ne vadettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Vadettiğimizi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektif gerçekleşecektir. Asgari ücret memur maaşı ile ilgili açıklamalarımız vardı. Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz. Temmuz ayında yasalaştığına şahitlik edeceğiz."

Öte yandan hükümet asgari ücrette alt sınırı 500 dolar olarak belirlerken, urdaki yükselişin ardından hesap değişti. 500 dolarlık alt sınır 11 bin 600 liralara yükseldi. Bu rakama refah payı da eklenirse yeni asgari ücretin minimum 12 bin lira seviyelerine yükseleceği öngörülüyor.

Asgari ücret Ocak 2023'de brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Bu rakamın işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.