Asgari ücret 10 bin lira olmalı

Asgari ücret 10 bin lira olmalı

HKP Gebze İlçe Örgütü, ocak ayında uygulanacak yeni asgari ücrete dair çalışma başlattı. HKP asgari ücretin en az 10 bin lira olmasını istiyor

Halkın Kurtuluş Partisi – HKP Gebze İlçe Örgütü, 2022 Ocak ayında uygulanacak yeni asgari ücretin, insanca yaşayabilecek bir ücret olması için aylar öncesinden çalışmalarına başladı. HKP’liler basın açıklamaları yaparak, bildiriler dağıtarak çalışmalarını sürdürüyor. Konuya dair yapılan açıklamada, “AKP’giller’in işçi ve emekçi düşmanlığını, Asgari Ücrete yapılacak zam oranını belirleyecek komisyonu teşhir ediyoruz, bu ortaoyunundan halkımız lehine asla bir sonuç çıkmayacağını dile getirerek “Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmasın!” diyoruz.

Bu çalışmalarımız kapsamında HKP Gebze İşçi Komitesi olarak sabah saatlerinde Akse Sapağı ve Feniş'te “Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmasın, İnsanca Yaşam Ücreti İstiyoruz" başlıklı ve günümüz şartlarında asgari ücretin net 10 bin TL olması gerektiğini nedenleriyle açıklayan bildirilerimizi işçi kardeşlerimize dağıttık. Emekçi halkımız bildirilerimizi ilgiyle okudu. Taleplerimizin ne kadar haklı ve doğru olduğunu söyleyerek  destek oldular” görüşlerine yer verildi.

 

hkp-2-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.