Asen’de üretimi durdurma resti

Asen’de üretimi durdurma resti

BMİS Gebze Şubesi’nin örgütlendiği Asen Alüminyum’da 45 çalışanın işine son verildi. Yarından itibaren kapı önü eylem başlıyor. Başkan Çifçi, sendikanın tanınmaması ve atılanların alınmaması halinde üretimi durdurma resti çekti

fabrika-013.jpg

Gebze Bölgesi’nde yine ve yeni bir sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartılma vakası Asen Alüminyum’da yaşandı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlenip çoğunluğu sağladığı ve toplu sözleşme yetkisini edindiği işyerinde, işverene yapılan tebligat sonrası 45 çalışanın işine son verildi. Fabrika önünde yarından (12 Mayıs Perşembe) kapı önünde bekleme eylemi başlatılacak. BMİS Gebze Şube Başkanı Selçuk Çifçi, fabrikada sendikanın tanınması, toplu sözleşme masasına oturulması ve işten atılanların geri alınması çağrısında bulunup aksi taktirde üretimi durduracakları restini çekti. Başkan Çiftçi tüm emek dostlarını direnişi desteklemeye davet etti.

 

yuruyus-008.jpg

204 çalışanın olduğu Asen Alüminyum’da sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartmalar bugün fabrika önünde gerçekleşen basın açıklaması ile protesto edildi. BMİS Gebze Şube Başkanı Selçuk Çifçi ve yönetimi ile şubenin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve atılan işçilerin katıldığı basın açıklaması öncesi Asen Alüminyum’un bulunduğu Dilovası, Makine İhtisas OSB içinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bu esnada, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Asen işçisi yalnız değildir ve benzeri sloganlar atıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

selcuk-004.jpg

Başkan Çifçi fabrika önünde yaptığı konuşmada amaçlarının çağrı yapmak ve bilgilendirme olduğunu dile getirdi. Çiftçi, Asen Alüminyum’da 05 Mayıs tarihi itibariyle yasanın aradığı gerekliği çoğunluğu edindiklerini, Çalışma Bakanlığı’na yetki için başvurduklarını kaydetti. 11 Mayıs tarihi itibariyle Bakanlığın çoğunluğu sağladıklarını ve Asen Alüminyum’da toplu sözleşme yetkilerini gerek sendika gerekse işverene tebliğ ettiğini belirten Çifçi sendikal örgütlenmenin yaşandığı başka işyerlerinde olduğu gibi Asen’de de haksız ve hukuksuz uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 45 sendika üyesinin işten çıkartıldığını, içeride kalan diğer işçilere sendikadan istifaları için baskı yapıldığını belirten Çifçi, bu uygulamada bulunanlar için suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Çiftçi, “Buradan işveren ve işveren vekillerine bir kez daha sesleniyoruz. Atılan arkadaşlarımız işbaşı yapmadan, sendikayla toplu iş sözleşmesi masasına oturmadan, içerideki arkadaşlarımıza baskı son bulmadan bugün başlatmış olduğumuz mücadele bu fabrikada aylarca, yıllarca da sürse sonuna kadar devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Çifçi şöyle devam etti:

GÜCÜNÜZ YETMEZ

“Biz işveren ve işveren vekillerinin bu gücü nereden aldığını biliyoruz. Asen Alüminyum işverenine vereceğim yanıt şudur: Asen Alüminyum işçileri yalnız değildir. Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü işçilerin bu birliğini bölmeye gücünüz yetmez. Artık bu baskılardan vazgeçip, işten atılan arkadaşlarımıza işbaşı yaptırıp, sendikamızla toplu sözleşme masasına oturmanızı öneriyoruz. Bunlar iyi niyetli çağrılarımız. Bu fabrikada arkadaşlarımızın sendikal örgütlülüğüne saygı duyulmaz ise bizse tümüyle iş bırakma kararı almış bulunmaktayız. Lütfen sabrımızı zorlamayın. İşten atılan arkadaşlarımıza en kısa sürede işbaşı yaptırıp toplu sözleşme masasına derhal oturmanızı öneriyoruz.”

tepki-007.jpg

İşverene uzlaşı çağrısında bulunan Başkan Çifçi, yarından (11 Mayıs’tan) itibaren başlatacakları kapı önü eylemine de emek dostu tüm sendika, parti ve oluşumları davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.