Asen’de iş cinayeti: Kovulan  sendikalının yerine alınmıştı

Asen’de iş cinayeti: Kovulan sendikalının yerine alınmıştı

Dilovası Makine İhtisas OSB’de kurulu Asen Metal’deki iş cinayetinde 48 yaşındaki iki çocuk babası Kazım Kasap feci şekilde can verdi. Kasap, sendikal örgütlenme sonrası işçi atılan ve direnişin sürdüğü Asen’de 1.5 ay önce işbaşı yapmıştı

Gebze ve emek dünyası, yine ve yeni bir iş cinayeti ile sarsıldı. Tamamına yakını önlenebilir olmasından sebep iş cinayeti diye tanımlanan ölümlü iş kazasının bu seferki kurbanı 48 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Kazım Kasap oldu. Bursa eşrafından olan Kazım Kasap, bugün sabaha karşı 01.30’da meydana gelen iş cinayeti sonrası Fatih Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kasap yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

İş cinayetinin bu sefer ki adresi, sendikal örgütlenme sonrası işçi çıkartılan ve 3 ayı aşkın süredir BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin eylemde olduğu Asen Metal oldu. Sendikanın şube yöneticilerinden edinilen bilgiye göre Kazım Kasap çalıştığı pres tezgahında sıkışma olunca, sıkışmayı kurtarmak için çekiçle müdahalede bulunduğu esnada tezgaha sıkıştı ve baş tarafından ağır zedelenme oldu. Kazım Kasap’ın tezgahın asıl ustası olan ve sendikal örgütlülük sonrası işten atılan ve fabrika içindeki eylemde de yer alan bir işçinin yerine, yaklaşık 45 gün önce işe alındığı öğrenildi. Kazım Kasap’ın iki oğlundan birinin üniversite, 14 yaşındaki bir diğer oğlunun orta okul öğrencisi olduğu bilgi edinildi.

 

Kazım Kasap bugün (04 Ağustos Perşembe) Gebze’nin Yenikent Mahallesi’ndeki Huzurkent Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

 

Gebze Yeni Haber Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.