Asen direnişi Ekim’de mecliste

Asen direnişi Ekim’de mecliste

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; Asen Metal direnişi ve Pulver Kimya grevinde işçileri ziyaret etti. Baş, Asen Metal direnişini işçilerin talebi üzerine TBMM gündemine taşıyacaklarını söyledi

Türkiye İşçi Partisi - TİP Genel Başkanı Erkan Baş;

erkan-3.jpg

Dilovası Makine İhtisas OSB’de Asen Metal direnişi ve

erkan-4.jpg

Gebze OSB’de Pulver Kimya grevinde işçileri ziyaret etti. Erkan Baş, Asen Metal direnişini işçilerin talebi üzerine ekim ayında TBMM gündemine taşıyacaklarını, Meclis açılmadan önce düzenleyecekleri basın toplantısında da konuyu gündemde tutacaklarını söyledi. Erkan Baş’a her iki ziyaretinde TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık ve Parti Meclis üyeleri de eşlik etti.

SINIFIN KAZANIMI KAYBEDİMİ ORTAKTIR

erkan-6.jpg

Ziyaretlerinde işçilerin örgütlenmesi ve yanyana durması gerektiğine değinen Baş, “İşçi sınıfının kazanımı, kaybedimi ortaktır” diye konuştu. Konuşmalarını kısa kesip direniş ve grevdeki işçilerin istek ve beklentilerini sorup dinleyen Baş gerek Asen Metal gerekse Pulver Kimya işçilerine desteklerinin işçilerin haklarını edininceye kadar süreceğini söyledi.

BMİS’TE İŞÇİLERLE BULUŞTU

erkan-5.jpg

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, ziyaretlerinden bir gün önce de Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’de işçilerle bir araya geldi. Buradaki toplantıya HDP Gebze İlçe Eşbaşkanları Melike Aydın ve Ömer Yıldız, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır da katıldı.

HALKI SEÇMEN OLARAK GÖRÜYORLAR

Burada yaptığı konuşmada AKP politikalarının ülkemizin en kötü dönemini anlattığını kaydeden Erkan Baş, “Elimde sihirli değnek olsa bu siyasi partilerin bu halkı seçmen olarak görmekten vazgeçmelerini isterdim. Vatandaşı 4 yılda 5 yılda oy veren seçmen olarak görüyor. Bizi halk ve vatandaş olarak görmüyorlar” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.