Asansörlerde kırmızı etiket alarmı

Asansörlerde kırmızı etiket alarmı

Yürürlüğe giren Asansörlerin İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile güvenli olmayan kırmızı etiketli asansörler kapatılacak.

Dünyanın lider asansör firmalarından thyssenkrupp Asansör Türkiye CEO’su İsmail Polat, değişen yönetmelikle birlikte hem asansör firmalarının hem de kullanıcıların yapması gerekenleri açıkladı.

YÖNETİCİ SORUMLU

thyssenkrupp olarak asansör kullanıcılarına farkındalık sağlamak amacıyla konuya dikkat çeken thyssenkrupp Asansör CEO'su İsmail Polat, “Türkiye’de asansörler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından  yetkilendirilen kuruluşlar tarafından denetleniyor. Denetleme, bakanlık tarafından belirlenen özel kriterler çerçevesinde yapılıyor. Denetim sonucu güvenli bulunmayan asansörlere kırmızı etiket veriliyor. Bunun sonucunda asansörlerin kullanıma kapatılması gerekiyor. 6 Nisan 2019’da çıkan yeni yönetmeliğe göre, eğer, bindiğiniz asansörde etiket yoksa asansör kontrolünün yapılıp yapılmadığını, asansörde kırmızı etiket varsa bakımın yapılıp yapılmadığını, bu konulardan sorumlu bina yöneticisine sormanız gerekiyor.

 

60 GÜN İÇİNDE!

 

Polat, Asansörü olan bir binada bakım sözleşmesi olması zaruridir. Kırmızı etiket varsa, yeni yönetmeliğe göre 60 gün içinde asansördeki eksikliklerin giderilmesi gerekir. Bu süre sarı etiketli asansörlerde 4 ay, hafif kusurlu olarak kategorilendirilen mavi etiketli asansörlerde 1 yıl, olarak kabul ediliyor” diye belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.