Arzu Erkan: Uçak yerine emekçilerin parası uçuruldu

Arzu Erkan: Uçak yerine emekçilerin parası uçuruldu

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde AKP’li eski belediye başkanı, Şevki Demirci döneminde 1.5 milyon liraya satın alınan uçak çürümeye terk edildi. Sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Bilim Park" olarak projelendirilen alan için bu sefer de belediyenin kasasında 5 milyon lira harcandı.

Çayırova Bilim Parkı alanını inceleyen Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, "Çayırova halkını uçuracağı ifade edilen bu projede Çayırovalı emekçilerin parası uçuruldu. Çayırova halkının da, Kocaeli halkının da rantçı değil, emekten yana bir belediyecilik anlayışına ihtiyacı var" dedi.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde AKP’li eski belediye başkanı Şevki Demirci yaklaşık 1.5 milyon lira ödeyerek uçuş ömrünü tamamlayan 'Airbus A340' tipi bir yolcu uçağı satın almıştı. Uçak restorana dönüştürülmek üzere ilçeye getirildi ve montajı tamamlandı. 31 Mart 2019 seçimlerinde Şevki Demirci aday gösterilmedi. AKP’li yeni başkan Bünyamin Çiftçi ise projeyi önemsemedi. Uçak Park projesini rafa kaldıran belediye 1.5 milyon liralık uçağı kaderine terk etti. Şimdi ise Bünyamin Çiftçi yeniden AKP'nin Çayırova Belediye Başkan adayı, Şevki Demirci ise bu sefer İyi Parti'den Çayırova Belediyesine aday...

Yıllardır süren belirsizliği yerinde inceleyen Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, Çayırovalı emekçilerin parasının bu proje ile çarçur edildiğini ifade etti. Dönemin AKP'li Çayırova Belediye Başkanı, şimdinin ise İyi Parti Çayırova Belediye Başkan adayı Şevki Demirci'nin "Çayırova Uçak Parkla Uçuyor" dediği ve 1,5 Milyon lira bedelle satın alınan uçağın önünde bir video paylaşan Erkan, AKP'nin belediyecilik anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.

"5 MİLYON DAHA HEBA EDİLDİ"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin alanı yeniden ihaleye çıkararak yaklaşık 5 milyon lira daha harcadığını aktaran Erkan, "Bu uçağa 2018 yılı kasım ayında 1,5 milyon lira ödendi. Sonrasında AKP, belediye başkanı Şevki Demirci'yi yeniden aday göstermedi. Onun yerine aday gösterilen ve belediye başkanı seçilen Bünyamin Çiftçi de bu uçağı unuttu. 1,5 milyon liraya alınan bu uçak çürümeye terk edildi. Çayırova halkının 1,5 milyon lirası çar çur edildi. Bu uçağı buraya taşıyabilmek için 14 tır kullanıldı, 2 ay boyunca da montajı sürdü. Bu 1,5 milyon liranın içinde nakliye ve montaj masrafı var mı bilmiyoruz. Üstelik o dönem Şevki Demirci, buranın 3 ay içerisinde kullanıma açılacağını söylemişti. Üzerinden 5 yıl geçti, uçak ölüme terk edildi, tıpkı bu alan gibi. Kamuoyu, Çayırova halkı ve muhalefet partilerinin tepkisi üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olaya el attı ve burayı yeniden projelendirdi. Dediler ki, burayı 'Bilim Parkı'na dönüştüreceğiz. Bu, heba edilen 1,5 milyon liranın üzerine yeniden ihale açılarak 5 milyon liranın daha heba demek" diye konuştu:

"ÇAYIROVALI EMEKÇİLERİN PARASI UÇURULDU"
"Hem bu çevrenin düzenlenmesi için, hem de ölüme terk edilen uçağın restorasyonu için de ihale açıldı" diyen Erkan, "Yani Çayırova halkını uçuracağı ifade edilen bu projede Çayırovalı emekçilerin parası uçuruldu. İşte AKP'nin belediyecilik anlayışı. Halkın malını, halkın parasını çarçur etmekle kalmıyorsunuz, 5 yıl sonra yeniden ihaleler açıyorsunuz, bu ihalelerle yandaşı yeniden ihya ediyorsunuz ve Çayırova halkına diyorsunuz ki, bekleyin. 2023 aralık ayında yüzde 95'inin bitirildiği söylenmişti, 2024 yılının mart ayındayız ve çok değil bu ayın sonunda yeniden bir seçimle karşı karşıyayız ve gördüğünüz gibi Bilim Parkı hala tamamlanmış durumda değil, hala görüyorsunuz ki uçak restore edilmiş değil. İşte AKP'nin belediyecilik anlayışı. Çayırova halkının da, Kocaeli halkının da rantçı değil, emekten yana bir belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Gelin emekten yana bir belediyecilik anlayışı için birleşelim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.