Arzu Erkan ekonomi politikalarına eleştirdi

Arzu Erkan ekonomi politikalarına eleştirdi

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan finans politikalarına ilişkin açıklama yaparak, “Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödesin” dedi.

Açıklanan ekonomiye ilişkin paket hakkında Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan'dan açıklama geldi. Açıklamada açıklanan paketin yükünün yine emekçilere yıkılacağı belirtilirken “Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödesin.  Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 'önlem paketi'nin ayrıntılarını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Buna göre mevcut TL hesaplarda ve dövizden TL’ye dönecek hesaplarda faiz kazancı, kur değişiminin altında kalırsa bu fark mevduat sahibine ödenecek.

 

“YAPILAN TÜM ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİDİR”
Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödemeli. Emekçilerin yeni bir yük kaldıracak hali yoktur. Yoksulluk ve hayat pahalılığını durdurmak için derhal emekçiyi koruyacak önlemler alınmalıdır. KDV başta olmak üzere elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlardan alınan vergiler düşürülmeli, milyarderlere ek vergiler getirilmelidir. Hükümetin bunu yapmaya ne niyeti ne de gücü vardır. Bu, ancak işçi sınıfı ve emekçi halkın yoksulluğa, hayat pahalılığına ve sömürüye karşı bir araya gelmesiyle ve ortak mücadelesi ile mümkündür. Şimdi, böyle bir mücadeleyi büyütmenin zamanıdır” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.