Arzu Durulmuş aday adaylığından çekildi

Arzu Durulmuş aday adaylığından çekildi

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde belediye meclis üyesi aday adaylarından Arzu Durulmuş dosyasını geri alıp aday adaylığından çekildi. Durulmuş, CHP adayı Yakup Törk’ün kendisine karşı saygısız ve kabaca davranışlarında bulunduğunu öne sürüp Törk’ü “Tek adam”lık

Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre partilerin gerek belediye başkan adaylığı gerekse belediye meclis üyesi adaylıklarına dair sürenin dolmasına üç gün kala CHP Darıca İlçe Örgütü’nde belediye meclis üyesi aday adaylarından Arzu Durulmuş dosyasını geri aldı, aday adaylığından çekildi. Durulmuş konuya dair yaptığı yazılı açıklamada CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk’ün şahsına yönelik saygısız ve kaba davranışlarda bulunduğunu öne sürüp Törk’ü “Tek adam”lık ile itham etti. Durulmuş yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

GÖNÜL VERDİM, HİZMET ETTİM

“1989 - 1990 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Belde Başkan Yardımcılığı görevinden başlayıp aralıksız sürdürdüğüm mücadelemde partime yıllarca emek verdim. Şimdiye kadar hiç bir yere aday olmadım. Partime hem maddi hem manevi hizmet ettim. Hem kendim hem ailemle gönül verdim. 

KULAKLARIMDAN HİÇ GİTMEDİ

Hayatını Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamış, emek vermiş, partinin üst kademelerinde bulunup görev yapmış birinin Salim Durulmuş'un eşiyim. Eşimin hastalığı döneminde eve ziyarete gelen tüm partili arkadaşlarına, ölümünden önce yine o heyecanla ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan aşkıyla, arkadaşlarına ve bana, ‘Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını Gebze’ye ve Darıca’ya dikin’ deyişi kulaklarımdan hiç gitmedi.

KALDIĞIM YERDEN DEVAM

Bunun için bende eşimi kaybedişimden sonra ilk ayağa kalktığımda, ilk hayata döndüğümde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını oraya dikebilmek, mücadeleme kaldığım yerden devam etmek için harekete geçtim.

BU İNANÇLA ADAY ADAYI OLDUM

31 Mart yerel yönetim seçimlerinin ülkemizin demokrasi ve özgürlük arayışının şafağı olacağına inandım. Doğup büyüdüğüm Darıca Bayramoğlu’nda mahallemin insanlarını ve sorunlarını iyi biliyorum. Sevilen sayılan geniş bir aile yapımız var. Partime önemli bir katkı ve getirim sağlayacağıma olan inancımla, mahallemdeki ve CHP Mahalle Temsilciliği’ndeki arkadaşlarımın isteği üzerine belediye meclisine aday adayı olmuştum.

TEK ADAM GİBİ HAREKET ETTİ

Ancak gerek ülkemizde gerekse ilçemizde yaşanan gelişmeler üzücüdür. Başkan adayımız bana saygısızca ve kaba davranışlar sergilemiş, örgütü ve bu partinin emek vermiş gerçek sahiplerini, Cumhuriyetçileri hiçe saymış, tek adam gibi hareket etmiş, ‘Sizi istemiyorum sadece oyunuzu verin’ demiştir.

KURBAN EDİLDİK, HİÇE SAYILDIK

İlçemizde yaşanan aday belirleme süreci demokrasiye dair ilkesel ve geleneksel beklentilerin aksine; parti içinde kişilerin ikbal beklentilerine dönüşmüştür. Bizlerin istenmediğini, partinin kapısını bile bilmeyen ama kişisel ikbal beklentisindeki insanlara kurban edildiğimizi, hiçe sayıldığımızı üzüntü ile izledim.

ADAYLIK BAŞVURUMU ÇEKTİM

Bu nedenle uzun yıllardır emek ve gönül verdiğim partimin ve adaylığımın tartışmalara konu edilmemesi için adaylık başvurumu geri çektiğimi üzüntüyle kamuoyunun bilgisine sunarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.