Artut şahsını işaret etti:  Kadın başkan yakışır mı?

Artut şahsını işaret etti: Kadın başkan yakışır mı?

AKP Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, belediye başkanlığı için ikinci denemesinde, şahsını işaret ederek sordu: “Nasip olursa Dilovası’na kadın bir belediye başkanı yakışır mı?”

Gülay Artut, Dilovası’nda, üstelik ikinci defa kabukları kırmaya, tabuları yıkmaya aday. 2019 seçimlerinde 20 kadar aday adayı arasında iki kadın aday adayından biri olan AKP Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, ikinci denemesinde destekçileriyle gövde gösterisi yaptı.

200.jpg

Artut, “Nasip olursa Dilovası’na kadın bir belediye başkanı yakışır mı?” diye sorarken aldığı yanıtla morallendi. Aday adaylığına dair dosyayı AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım’a teslim eden Artut şunları kaydetti:

DİLOVASI’NIN HER KARIŞ

TOPRAĞINDA AYAK İZİM VAR

“Bu vatanın her toprağında şehit kanı var. Vallahide billahide Dilovası’nın her karış toprağında Gülay ablanın ayak izi var. Her kapının tokmağında el izi var. İlçemin sorunlarını da çok yakinen biliyorum. Bizlere görev verildiği takdirde bizi bayan olarak değil, bizi iş bitirecek konumda görmenizi istirham ediyorum hepinizden.

SANAYİNİN GELİRİNİ

HALKA AKTARMAK İÇİN

Bana göre Dilovası sadece Dilovası’ndan ibaret değil. Sadece Doğu Anadolu, doğu kökenli insanların toplandığı bir yer değil. Dilovası iki mega kent olan İstanbul ile Kocaeli arasında kalmış bir güzel bir ilçemiz. Aynı zamanda ekonomik anlamda Türkiye’ye katkı sağlayan Türkiye’nin bir numaralı ilçesi. Evet sanayi şehri. Yedi limanı, altı OSB’si ile büyük geliri olan ilçemiz. Bizde bu gelirleri halkımızın hizmetine gerçekten sunmak istiyoruz.

DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN

Samimiyetimle söylüyorum bize görev verildiği takdirde Dilovası’nı gençlerin, kadınların, beyefendilerin talepleri doğrultusunda daha ileriye taşımak için birlikte çalışmalar yapacağız inşallah.

204.jpg

Ailem ve siyasi büyüklerimle istişareler sonrası aday adayı oldum. Allah nasip ederse inşallah aday olurum. İnşallah birlikte bir ilk yapacağız. Nasip olursa Dilovası’na kadın bir belediye başkanı yakışır mı? Bütün aday adayı olanlara başarılar diliyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”

AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım toplantının açılışında yaptığı kısa konuşmada AKP’nin kuruluşundan bugüne teşkilat içinde olanca gücüyle çalışan Artut’u kutlayıp başarılar diledi.

202.jpg

Artut’un aday adaylığı başvurusuna Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar, aralarında Recep Laç ve Orhan Çarıkçı’nın da bulunduğu AKP Dilovası Belediye Başkan aday adayları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile ailesi de eşlik etti.



2019’da genel merkez aday

gösterdi. BM’yi istemedi

209.jpg

1973 yılında Ağrı’nın Hamur İlçesi’nde dünyaya geldi. Sekizi kız biri erkek dokuz çocuklu merhum NafiyeHacı Mustafa Ok çiftinin ortancası.

1976’da ailesi Gebze’ye Barış Mahallesi’ne göç etti.

Gebze, Barış Mahallesi’nin ilk muhtarı ve Osman Yılmaz Mahallesi’nin eski esnaflarından Mustafa Ok’un kızı. AKP Gebze Kadın Kolları kurucularından Saniye Küçükkaya’nın kardeşi. Dilovası Belediye eski Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Alican Artut’un gelini.

Osmangazi İlkokulu’nu, Gebze Ortaokulu’nu ve Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi’ni okudu.

1991 yılında Dilovası esnaflarından Enis Artut ile evlendi ve Dilovası’na gelin geldi.

Çift 27 yaşındaki işçi Hakan Emre, 25 yaşındaki ücretli öğretmenlik yapan edebiyat öğretmeni Şevval Umut, 24 yaşındaki Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Ahmed Arif ve 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Mert Ali’nin anne babası.

AKP Dilovası İlçe Teşkilatı’na 2009’da davet üzerine üye oldu. AKP Dilovası İlçe Kadın Kolları ve AKP İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliklerinin ardından 2013’ten bu yana, biri atama üçü kongre olmak üzere dört dönem, kesintisiz 8 yıldır Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanı.

2019 yerel seçimlerinde aday adaylığı sürecinde bizzat başvurusu olmamasına karşın genel merkez tasarrufu ile belediye başkan aday adayları arasında yer edindi. Aday gösterilmedi.

AKP’nin Gebze Bölgesi ilçelerinde belediye meclisine girmeyen tek ilçe kadın kolları başkanı. 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğine ise kendi inisiyatifiyle aday adayı olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum