Artık vasıfsız eleman yok

Artık vasıfsız eleman yok

 Kocaeli Sanayi Odası’nın meclis toplantısında konuşan oda başkanı Ayhan Zeytinoğlu, en son 8,8 olan işsizlik verilerinin yüzde 8’lere kadar düştüğünü...

 

Kocaeli Sanayi Odası’nın meclis toplantısında konuşan oda başkanı Ayhan Zeytinoğlu, en son 8,8 olan işsizlik verilerinin yüzde 8’lere kadar düştüğünü tahmin ettiklerini söyleyerek, “Artık vasıfsız eleman bile yok” dedi. İşsizlik tahmini ile başladığı sunumunda geçen ayın işsizlik oranlarını veren Zeytinoğlu, “Mayıs ayında işsizlik azalarak yüzde 8,8 olarak gerçekleşmişti. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan işsizlik oranı tahminimiz yüzde 8’in altına ineceği yönündedir. Zira firmalarımız artık mesleki değil vasıfsız eleman bile bulamamaktan şikâyetçi” diyerek işsizlik oranının daha da düşmesini beklediklerini söyledi. 

SANTEK’TE 80 FİRMA İMZA ATTI 

Son olarak 24-27 Eylül arasında yapılacak olan SANTEK Fuarı’na şu ana kadar 103 firmanın başvuruda bulunduğunu ifade eden Zeytinoğlu, 80 firmanın sözleşmelerini imzaladığını belirtti. Son başvuru tarihinin 17 Eylül’de olduğunu hatırlatan Zeytinoğlu, fuarı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açacağını belirtti. 20 Eylül’de Ulaştırma Denizcilik vee Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da odaya konuk olacağını açıklayan Başkan Zeytinoğlu, “Kendisiyle ülkedeki rekabet gücün azalması konusunu konuşacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.