Artan enflasyon kurbanlık fiyatlarını da vuracak!

Artan enflasyon kurbanlık fiyatlarını da vuracak!

Kurban Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kurban fiyatları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Kocaeli’de büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 50 bin lirayı bulabileceği belirtiliyor.

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar yavaş yavaş kurbanlık arayışlarına başladı. Bazı vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını alıp besiye çekerken kurbanlık fiyatları ile ilgili rakamlar da netleşmeye başladı. Kocaeli’de de ise belediyeler tarafından kurban pazarlarının kuru samsı ile ilgili çalışmalar da başladı. Tüm ilçelerde açılacak kurban pazarlarından, kurban kesmek isteyen vatandaşlar faydalanabilecek.

 

BÜYÜK ARTIŞLAR BEKLENİYOR

Artan enflasyon sonrası en çok merak edilen konuların başında ise kurban fiyatları geliyor. Bu yıl ekonomik şartlar sebebiyle kurban fiyatlarında büyük artışlar bekleniyor. Kocaeli’de geçtiğimiz yıl 1000 ile 2000 TL arasında değişen küçükbaş fiyatlarının bu yıl 3000 ile 4000 TL arasında bir fiyattan satılması bekleniyor. Büyükbaş fiyatlarında ise çok daha büyük artış bekleniyor. Kocaeli’de büyükbaş fiyatlarının 30 bin liradan başlayıp 50 bin liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor. Kurbanlıkların kilosuna göre bu fiyatın 50 bin liranın üzerine de çıkabileceği ifade ediliyor.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.