Arslan’ın önerisiyle eşitlik komisyonu kuruldu

Arslan’ın önerisiyle eşitlik komisyonu kuruldu

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP’li Saide Arslan Çalışkan’ın önerisiyle Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu kuruldu.

Gebze Belediye Meclisi’nde Temmuz ayı toplantısında yeni bir komisyon kuruldu. Encümen üyeleriyle komisyon üyelerinin seçiminin de yapıldığı toplantıda CHP Grubu tarafından Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulmasına dair önerge verildi. CHP’li meclis üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan önergeye dair söz alıp geçtiğimiz yıl nisan ayındaki komisyon seçimlerinde de önergeyi verdiğini, Başkan Büyükgöz’ün bir sonraki seçimlere söz verdiğini hatırlattı. Önergenin gündeme alınması oy çokluğuyla gündeme alındı. Ek gündem maddelerinde yeniden görüşülen önergeyle birlikte KBB ile uyumlu olması gerekçesiyle Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu adıyla yeni bir komisyon kurulurken beş üyesi de kadın meclis üyelerinde oluştu. Komisyonu AKP’den Güler Gencay Şahin, Şenay Önder, Vasfiye Aydın ve Yasemin Özdemir ile CHP'den Saide Arslan Çalışkan seçildi.

Meclis toplantısında encümen üyeliklerine AKP’den Nur Şentürk 28, Sedat Çelik 27, Ayhan Yılmaz 26 oyla seçildi. Gizli yapılan oylamada CHP’li Sinan Çeper’e de bir oy çıkarken dört adet oy ise boş verildi. Diğer komisyonlara ise şu isimler seçildi:

Plan Bütçe Komisyonu; Ahmet Hüseyin Çelebi, Talip Demir, Vasfiye Aydın, Yaşar Çakmak (AKP) Sinan Çeper (CHP)

İmar Komisyonu; Sefa Zengin, Nur Şentürk, Yasemin Özdemir, Mehmet Dinç (AKP) Erhan Bölük (CHP)

Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu: Güler Şahin Gencay, Vahip Angur, Ahmet Malkoç, Mahmut Yandık (AKP), Cavit Kapoğlu (CHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu; Mustafa Demirhan, Harun Penbegüllü, Davut Kabaca, Abdullah Kahraman (AKP) Saide Arslan Çalışkan (CHP)

Kültür Komisyonu; Hasan Özdemir, Sertan Tuncel, Sadık Güvenç, Vahip Angur (AKP) Gökhan Yamen (CHP)

Eğitim Komisyonu; Mustafa Demirhan, Şenay Önder, Cemil Kalyoncuoğlu, İrfan İrtegün (AKP) Halil İbrahim Başçiftçi (CHP)

Gençlik ve Spor Komisyonu: Ayhan Yılmaz, Osman Sezer, Ahmet Malkoç, Mehmet Dinç (AKP) Şahin Yılmazel (CHP)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.