Arslan’dan Gençay’a Büyükgöz’e: ‘Dört okul, uyduruk’ diyordunuz. İzleyin!

Arslan’dan Gençay’a Büyükgöz’e: ‘Dört okul, uyduruk’ diyordunuz. İzleyin!

CHP’li Saide Arslan Çalışkan meclisteki yemek önergesi tartışmasında, “İzmit Belediyesi mesaj gönderdi. Dört okul başkanım” diyen AKP’li Güler Şahin Gençay ile “Uyduruk” diyen Büyükgöz’e yanıtı, Hürriyet’in AKP baskısını ima ettiği basın toplantısı kaydı

Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan, Gebze Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısında ikinci kez ret edilen okullarda öğrencilere ücretsiz yemek yemek önergesi tartışmaları esnasında, “İzmit Belediyesi mesaj gönderdi. Dört okul başkanım” diyen AKP’li Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri Meclis Üyesi Güler Şahin Gençay ile…

BÜYÜKGÖZ, İZMİT BELEDİYESİ’Nİ

ÇOK SIKI VE ÇOK YAKIN TAKİPTE!

Özetle; ‘İzmit Belediyesi uyduruktan bir köşede çorba kazanı koyup üç beş kişiye çorba dağıtıyor. İzlettirdik, kayda aldırdık. Mahcup olmayın, yakışık almaz diye burada izlettirmiyorum’ diyerek İzmit Belediyesi’nin icraatlarını sıkı takibe aldığını teşhir eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e

 

yanıtı, Hürriyet’in AKP baskısını ima ettiği basın toplantısı kaydıyla verdi: İzleyin lütfen. Çalışkan, CHP Gebze İlçe Örgütü'nde dün akşam gerçekleşen basın toplantısında konuya dair şunları söyledi:

2105.jpg

“Gebze Belediye Meclisi’nde bir AKP’li Meclis Üyesi (Güler Şahin Gençay) ısrarla, bir avukat meclis üyesi ve bir anne ısrarla, ‘Başkanım. İzmit Belediyesi’nden mesaj geldi. Dört okul, dört okul’ dedi. Dört okulun cevabı burada. Bu videoyu lütfen izleyin. Basın açıklaması Youtube de de var:

‘Ben gittim. Milli Eğitim’e gittik. Projemizi sunduk. Biz bütün okullarda beslenme desteği noktasında hazırız. 10 bin kişiye yemek dağıtacak aşevimiz var. Gerekirse kapasitesini yükseltiriz. Hiçbir çocuğumuzu da bir diğerinden ayırmak istemiyoruz. Yemek dağıtımı yapmak, beslenme desteği sağlamak ve Milli Eğitim ile organize şekilde projeyi hayata geçirmek istiyoruz çünkü okul müdürlerimiz tek başlarına bir takım belki siyasi baskılara da uğrayacaklarını düşünerek bizden talepte bulunamıyor. Biz de sizden bu desteği istiyoruz ki okul müdürlerimiz rahatlıkla bizimle temasa geçsin.’ (Fatma Kaplan HÜRRİYET / İzmit Belediye Başkanı)

 

Bunu İlçe Milli Eğitim’e sundukları halde sonuç itibariyle sadece dört okuldan talep geliyor ve dört okulla bu proieyi başlatıyorlar. Yani bugün İzmit’te dört okula dağıtılmasının sebebi yine İlçe Milli Eğitim’in açıklaması. Durumu okul müdürlerine havale etmesi, sadece dördünün talepte bulunması.

Okul müdürlerine de çağrıda bulunuyor. Projeyi de anlatıyor.  –Büyükgöz’e- Kıyıda köşede çorba dağıtımı değil.

 İZMİT’İN ADINI DUYUNCA ALEVLENDİ

Başkan Büyükgöz; İlk önergede hangi belediyelerin verdiğini sorunca ikinci önergede o belediyelere değindik. Buna da bütçemiz müsait dedik.

Sayın Belediye Başkanı zaten İzmit’in adını duyunca alevlendi. Bizim önergemizle ilgili konuşma yaparken, ‘İzmit Belediyesi uyduruktan bir köşede çorba kazanı koyup üç beş kişiye çorba dağıtıyor. Bunu da büyük reklamlarla, sanki bütün okullara yemek beslenme desteği dağıtıyormuş gibi açıklamada bulunuyor’ dedi.

Kadere bakın ki aynı gün İzmit Belediye Başkanımız bir basın toplantısı düzenliyor. Ki bu basın toplantısı, bizim meclisimizden sonra yapılmış değil. Tamamen tesadüf.”

BAŞKAN YETERKİ HALKIN

ÇOCUKLARINI DÜŞÜNSÜN

Gebze Belediyesi’nin zmit Belediyesi’nden daha yüksek bütçeli olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Bölgede daha çok sanayicimiz var. Ve büyük bir destekle biz Gebze’deki bütün öğrencilere beslenme desteğini sağlayabiliriz. Yeter ki Sayın Belediye Başkanı gerçekten halkın çocuklarını da düşünecek projeleri üretsin. Hayata geçirsin.

NASIL, “YOK” DERİZ

Biz elbette insanlar yoksul, fakirlik sınırı altında yaşasın istemiyoruz. İnsanlarımız sermayeden emekleri doğrultusunda haklarını düşen payı alsın. Bunun için siyaset yapıyor mücadele ediyoruz ama vaka var. Vakayı nasıl görmezden geliriz. Nasıl okula aç giden çocuklarımız için, ‘Yok’ diyebiliriz. Hepiniz de biliyorsunuz ki var.

KAPİTALİST / LİBERA EKONOMİLERDE VE

BELEDİYE BAŞKANIMIZCA YOK SAYILACAKLAR

Ve maalesef liberal ekonomilerde kapitalist ekonomilerde onlar hep var olmaya devam edecek ve maalesef ki bizim Gebze Belediye Başkanımız, ülkemizi yönetenler gibi onlar hep yok sayılacak. Hep güllük gülistanlık, hep saraylarda oturuluyormuş, hep ekonomik durumu çok şaşalı yaşıyormuş gibi aksettirilip yok sayılacak. Ama biz sonuna kadar mücadeleyi sürdürecek, bu çocuklarımıza beslenme desteği sağlanana kadar da mücadelemizi hiç bırakmayacağız.

Basın mensuplarından isteğimiz lütfen sizler de bu konuyu gündemde tutun. Çocuklarımız günde hiç olmazsa günde bir öğün sağlıklı, dengeli beslenme haklarından faydalanabilsinler.”

EN DÜŞÜK TEKLİF MEVCUT FİRMADAN GELDİ

Aralık ayı meclis toplantısında sekiz önerge verdiklerini hatırlatıp en önemlisinin öğrencilere bir öğün yemek önergesi olduğunu kaydeden Çalışkan, sorumuz üzerine temizlik işleri için gerçekleşen, ikinci bölümü kendilerine de kapatılan ihaleye değindi: Dört firmanın isimlerini aldık. Geçen ihaleyi alan, şu an işi yapan firma en uygun, en düşük teklifi veren firmaydı. Devam eden ihaleyi de o alıyor. Zaten belediyenin içinde gidip geliyor. Keşif raporu da eminim ki çok iyi incelemiş, en uygun en güzel fiyat teklifini vermiştir. Ama ihaleyi kim aldı, ikinci oturum kapalı yapıldı.

İhale dosyası açılıp tek tek değerlendireceklerini, kapalı yapıldığını söylediler. Biz de saygı duyduk.

DALGACI TAVIRLA KONUŞMASI ÇOK AYIPTI

Ocak ayı itibariyle meclis denetim kurulu oluşturuluyor. O denetim komisyonuna bir arkadaşımız girecek. İkinci oturumda nasıl bir değerlendirme yapıldı. Onu da görüp paylaşacağız. Orada yakışıksız olan şudur. Sanki biz ihaleye gitmişiz de, ihale alacağız, ya da ihaleye katılan firmalardan biriyle yakınlığımız var da oraya gitmişiz gibi alaycı, dalgacı bir yaklaşımla belediye başkanının tavrı konuşması çok ayıptı. Niye gittiğimiz ortada. Evet sayın başkanı yakinen takip ediyoruz. Kadrolarını da takipteyiz, bilsin.

EMEKÇİ HAKKI DEĞİL

YANDAŞA İŞ MESELESİ

19 kadro meselesi de; dün 19 personelle sözleşme imzaladık dedi. Konu kadro iptal ihdası şeklinde geldi. Yeni kadrolar ve alacakları adamlara uygun kadrolar oluşturmaya çalışıyorlar. Belediyenin bir memur personel kadrosu var. O kadroda kimi alacaklarsa ona uygun kadrolu oluşturup önceki kadroyu kapatıyorlar. Ondan da meclise yetki alıyorlar. Biz de buna, yandaşa iş meselesine de, detaylı açıklama yapılmadığı için taraf olmadığımızı belirterek o önergeye ret verdik. Bu emekçinin hakkı değil yandaşa iş meselesinin üstüne gideceğimizi göstermek adınadır.”

ALMAYIN DİYE UYARMIŞTIK

Çalışkan yine sorumuz üzerine Gebze Teknik Üniversitesi’nden alınan eski ÖSYM Binasına dair şunları kaydetti: “25 bağımsız bölüm meselesi. O bölümleri yıkacaklar. Biz mecliste, ‘1988’de, 1999 depreminden önce yapıldı. Yapılar çok kötü, yıkılacak derecede. Onarımla sağlam hale getiremezsiniz. Maliyeti, astarı yüzünü geçecek miktarda. Almayın’ deyip önergeye ret verdik. Burası zaten çocuklarımızın, annelerimizin gidip eğitim alabileceği, kalabileceği bir yer değil. Buna uygun hale de gelmez. Çok da masraflı olur.’

ÇÜNKÜ YIKACAK

Tam cevap veremedi. ‘Yıkmayacağım’ demedi, ‘yıkacağım’ da demedi çünkü yıkacak. Belli. Oradaki insanlar tedirgin. Ayrıca bağımsız bölüm maliklerinin rızası olmadan oraya yeniden ruhsat alıp bina yapamaz. Boş arsa satın aldı, ileride yıkarsa göreceğiz ki yıkacak zaten. Bina çok tehlikeli. Kendisi de biliyor.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK DEĞİL

KAMU ZARARINI ÖNLEMEK

Rakamsal anlamda bir şey söylersem yanlış olur ama denetim komisyonuna enkaz bedeli ödemediğini söyledi. Hayır, ödedi. Enkaz bedeli derken bina maliyet değerini ödedi. Yani orada boşuna yıkılacak binaya maliyet ödemesi yapıldı. Onu biz denetim komisyonunda değerlendireceğiz. Ve fark, kamu zararı içinde belediye başkanın   dan yine şikayetçi olacağız. Her ne kadar kendisi yaptığımızı (Kadıllı’daki imar kaçağının ardından suç duyurusunu) ‘siyasi nezaketsizlik’ olarak değerlendirse de… Bence bu siyasi nezaketsizlik değil. Kamunun zararını görüp, ‘Bunu yapmayın’ deyip önlem almak açısından yapılan bir şikâyetti. Belki bir yenisi daha olacak.”

KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın sebze meyve hali açılışındaki sözlerine de atıfta bulunan Çalışkan, “Büyükakın, galericiler sitesi yerinin mahkeme kararını iptal ettiğini söylemiyor. Onlar şimdi kafalarına göre yer bulmuşlar. Tahir Bey bunu açıklarken, ‘Gebze’nin çok önemli bir meselesini çözeceğiz’ diyor. Gebze’nin bütün meselesi galericilere site yeri mi bulmakmış, ben onu anlamadım. En büyük sorunumuz bu mudur, basına ve halka havale ediyorum” diye konuştu.

yanit-verdi-2-eylul-meclisi.jpg

Gebze Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısından (Arşiv)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.