Arslan cinayetinde 3 kişi daha tutuklandı

Arslan cinayetinde 3 kişi daha tutuklandı

İzmit’teki gazete binasında, uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesi ile ilgili olarak 3 kişi daha tutuklandı.

İzmit’teki gazete binasında, uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesi ile ilgili olarak 3 kişi daha tutuklandı. Böylece Güngör Arslan’ın öldürülmesi olayı ile ilgili tutuklu sayısı 10’a ulaştı.

Kocaeli’de uzun yıllardır gazetecilik yapan ve son olarak Ses Kocaeli internet gazetesinin imtiyaz sahibi olan Güngör Arslan (60) 19 Şubat Cumartesi günü saat 15:00 sularında İzmit Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak adresinde bulunan gazete ofisinde silahlı saldırıya uğradı. Ofisine gelen 21 yaşındaki Ramazan Özkan tarafından tabancayla göğsünden ve bacağından vurularak yaralanan Arslan, olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arslan’a yapılan silahlı saldırı olayını gerçekleştiren Ramazan Özkan ise, saldırıdan hemen sonra polis merkezine giderek teslim oldu. Telim olan Özkan’ın, yakalandığında “Köşe yazısına kızdım da vurdum”, ardından da “Cezaevine girmek için vurdum” gibi söylemlerde bulunduğu ileri sürüldü. Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan’ın cenazesi ise geçtiğimiz Pazar günü İzmit Fevziye Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Bağçeşme Mezarlığı’na defnedildi.

7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Arslan’ın öldürülmesi ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli Polisi, olayı araştırmak için özel bir ekip kurdu. Haber yaptırma bahanesi ile Arslan’ın ofisine gelerek olayı gerçekleştiren zanlı Ramazan Özkan dışında Azmettirici olduğu ileri sürülen Burhan Polat ile açık isimleri öğrenilemeyen C.Y, Ö.T, K.Y.R.S ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi tutuklandı. Şu ana kadar 7 kişinin tutuklandığı olayda, geçtiğimiz Salı gününden bu yana gözaltında olan Ersin Kurt. , H.E.Ç ve F.Y’de tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi  Kurt ve diğer 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Son tutuklamalar ile birlikte tutuklu sayısı 10’a ulaştı.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.