Arif Gülen’in sloganı ‘Gülen Başkan, Mutlu Darıca’

Arif Gülen’in sloganı ‘Gülen Başkan, Mutlu Darıca’

 LEVENT ALTUN Bugüne kadar başarılı bir işadamı olarak tanınan Arif Gülen, MHP’den Darıca Belediye Başkan Adayı olarak başarılarına siyaseti...

 

LEVENT ALTUN

 

Bugüne kadar başarılı bir işadamı olarak tanınan Arif Gülen, MHP’den Darıca Belediye Başkan Adayı olarak başarılarına siyaseti de eklemeyi hedefliyor. Bölgemizin ilk, Türkiye’nin ikinci resmi belediye başkan adayı olarak 6 ay önce çalışmalara başlayan ve günde 18 saat çalışan Arif Gülen, 45 bin oy alacaklarını söylüyor ve ekliyor:”Darıca’ya değişim getirecek birbirinden önemli projeler gerçekleştireceğiz” dedi.

 

DARICA İHMAL EDİLİYOR

 

Darıca’nın, Kocaeli’nin üçüncü büyük ilçesi olduğunu belirten Arif Gülen, ancak buna rağmen Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından ihmal edildiğini söyledi. Darıca’nın yüzde 7 ila 10 arasında büyükşehir payı aldığını belirten Gülen, “Oysaki Darıca bunun çok üzerinde bir payı hak ediyor. Bu nedenle Darıca'nın hak ettiği payı alabilmesi için mücadele edilmesi gerekiyor. Ancak böylesine bir mücadele irade ister, özgüven ister. AKP'li belediye başkanlarında özgüven yok. Üstelik iki  dönem üst üste seçilmiş belediye başkanlarının dahi özgüveni yok. Çünkü AKP'li belediye başkanları bulundukları yerlere kendileri gelmediler. Tamamen partilerinin rüzgarıyla ve partilerinin paralarıyla geldiler. Bu nedenle de özgüven sıkıntısı yaşamaktalar” şeklinde konuştu.

 

Seçildiğimde rozetimi çıkaracağım

 

Belediyeciliğin tarafsızlık istediğini ifade eden Arif Gülen, “Bir belediye başkanı fikri ya da düşüncesi ne olursa olsun, insanlara eşit düzeyde yakın ya da uzak olmalı. AKP'li belediye başkanları, ‘önce benim insanım’ diyor. Şimdilerde mahallelerde yapılacak olan yardımlar, AKP'nin mahalle veya sokak temsilcilerine soruluyor. Bu kişilerin yaptıkları listeler doğrultusunda belediye eliyle insanlara yardım yapılıyor. Bu durum ise particiliği doğuruyor. Mahalle temsilcileri, bu noktada tarafsız olamıyor ve önceliği kendi partililerine veriyor. Böyle olunca da diğer yardıma muhtaç olan insanlar mağdur ediliyor. Eğer seçimlerde sandıktan biz çıkarsak, her kesime ve her yere hizmet edeceğiz. Bir belediye başkanı tarafsız olmalı. Seçimden sonra, bir daha ki seçime kadar rozetini çıkartmalıdır. Bizim için, insanların dininin, dilinin ve de ırkının önemi yoktur” dedi.

 

Darıca turizm cenneti olmalı

 

Gülen, “Darıca Belediyesi 16 kilometrelik çok uzun bir sahil şeridine sahip. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki; Darıca’da sahil şeridine rağmen turizm yok. Bu sahil şeridi değerlendirilmiyor. En basit örnekle, böylesine uzun bir sahil şeridine sahip olan bir ilçede, tek bir balık lokantası bile yok. Beş yıldızlı oteller yok. Eğlence merkezleri yok. Spor kompleksleri yok. Oysaki tüm bunlar bu sahil şeridinin üzerinde mutlaka ama mutlaka olmalıdır. Darıca bir turizm cenneti olmalı. Bizim bahsi geçen tüm bu işleri yapmak için projelerimiz var.. Örneğin, neden bir balık lokantası yok bu sahil şeridinde? Cevap basit, balık lokantası açmak isteyen arkadaşlar sırf alkol ruhsatı verilmediği için buna girişemiyor. Şimdi ben milliyetçi ve muhafazakar bir partinin mensubu ve belediye başkan adayıyım. Benim değerlerim var. Partimin değerleri var. Mesela ben alkol kullanmıyorum, eşim ve çocuğum da kullanmıyor. Ama bunu kullanmak isteyenler var. Sırf ben alkol kullanmıyorum diye başkalarının da alkol kullanmasına engel olma hakkına sahip miyim? Elbette ki değilim. Dileyen bunu kullanır, dileyen kullanmaz. Bu herkesin kendi seçimidir. Biz istiyoruz ki tüketilen bu alkol sağlıklı ve hijyenik olarak tüketilsin” dedi.

 

Fuar ve 5 yıldızlı otel projeleri

 

Arif Gülen, Darıca için uygulamayı düşündükleri projeler hakkında da şu bilgileri verdi:”Sahil şeridinin üzerinde çeşitli spor kompleksleri yapılmalı. Kano yarışları yapılmalı, yelkenli yarışları yapılmalı, çeşitli yüzme şampiyonaları düzenlenmeli. İnsanlara yaşam alanları yaratılmalı. Darıca’da ayrıca kurmayı planladığımız bir uluslararası fuar merkezi projemiz var. Bu tür organizasyonlar bir ilçenin gelişmesi açısından önemlidir. Bunu biz yapacağız ve bu sayede hem Darıca'nın adını tüm dünyaya duyuracak, hem de bu sayede belediyeye para kazandıracağız. Öte yandan, bu fuarlara katılacak olan kişilere kalacak yer gerekecektir. İşte tam bu noktada emin olunsun ki beş yıldızlı oteller Darıca'ya gelecek ve bizden yer isteyeceklerdir. Bize yer talebiyle gelen beş yıldızlı otellere yeri kar payı karşılığında vereceğiz.

 

Bayramoğlu’nu ada yapacağız

 

 

Bilindiği gibi Bayramoğlu bir yarım ada, biz Bayramoğlu'nu ada yapacağız, bunu yaparken de o bölgede büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de ne halkımızın cebinden ne de belediyemizin cebinden beş kuruş para harcamayacağız. Bahsettiğim bölgede 2 bin 500 civarında değerini kaybetmiş yapı var. O bölgeye yeni ve modern yapılar yapması için inşaat şirketleriyle anlaşacağız. Ama bu anlaşmayı yaparken kat karşılığı anlaşma yapacağız. Halen yarım ada olan Bayramoğlu'nu karşılıklı iki köprü ile ana karadan kopartacağız. Bu adayı cazibe merkezine çevireceğiz” diye konuştu. Tüm bu anlattıklarının birer hayal ürünü olmadığını sözlerine ekleyen Gülen, “Bunların hepsi alt yapısını hazırladığım projeler. Bu projeleri belediye başkanlığını kazandığımda, ilk günden itibaren hayata geçireceğim. Gerçekleştirirken de ne Darıca halkının cebinden, ne de Darıca Belediyesi’nin cebinden beş kuruş harcayacağım” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.