Ardaman: “2 doz aşı Omicron’a karşı etkili olmuyor”

Ardaman: “2 doz aşı Omicron’a karşı etkili olmuyor”

Artan vaka sayılarının ardından Koronavirüs süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Ömer Ardaman, “2 doz aşı Omicron’a karşı etkili olmuyor. 2 doz aşı yüzde 30’larda koruma sağlıyor” dedi.

Artan vaka sayıları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Ömer Ardaman, “Vaka sayılarında artış var ama hastaneye yatış sayılarında ve ölen sayılarında artış yok. Bizim genel önlemlere dikkat etmemiz lazım. Maske, mesafe ve hijyen kuralına uymamız lazım. Evet dediğim günlük vaka sayıları çok fazlalaştı ama bu yatan hasta ve ölü sayısına yansımadı. O yüzden genel olarak biz umutluyuz. Vaka sayılarının artma nedeni de Omicron varyantı. Ondan dolayı bu kadar artış oldu” dedi.

 

“HERKES AŞISINI OLMALI”

Herkesin Biontech 3.aşılarını olması gerektiğini dile getiren Ardaman, “Kesinlikle üçüncü doz aşıların yapılması lazım. 2 doz aşı Omicron’a karşı etkili olmuyor. Yüzde 30’larda koruma sağlıyor. 3.doz kesinlikle olunmalı. Bizler üçüncü dozu Biontech olarak öneriyoruz. Şu an bazı ülkelerde aşılama ciddi oranda yükselmeye başladı. Çin aşısının ya da Türkovac’ın Omicron’a karşı ne kadar koruma sağladığına dair bir bilgimiz yok. Herkes aşısını olmalı” diye konuştu.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.