Araştırmacı kadro belirsizliği!

Araştırmacı kadro belirsizliği!

Aralarında Çayırova Gençlik Hizmetleri ve Spor eski müdürü Çetin Malkoç’un da bulunduğu Kocaeli Bölgesinde 5, Türkiye genelinde 150’ye yakın  bürokratı da kapsayan görevlendirme karmaşası hala çözüme kavuşturulamadı.

Bilindiği gibi 2015 yılında 6639 sayılı bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanun, torba kanun hükümlerine istinaden, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğüne ait, bazı kadrolarda görev yapan personellerin araştırmacı kadrolarına atanmaları sağlanmıştı. Anayasa Mahkemesi 2.11.2016 tarihli ve esas: 2015/61, karar:2016/172 sayılı kararı ile söz konusu düzenlemeyi anayasaya aykırı görerek iptal etmişti. Ancak o gün bugün bu kadrolara ayrılan personellere, hiçbir görev verilmemesine rağmen araştırmacı kadrolarında maaş almaya devam ettiler.

KOCAELİ’NDE 8 PENSONELİ DE KAPSIYOR

Bu kanun maddesi ile İl ve ilçe spor müdürleri, genel sekreterler, daire başkanları, genel müdür yardımcıları, müşavirler maaşları dondurularak hiçbir işlem yapılmadan araştırmacı kadrosuna atanmışlardı. Mahkeme bu kanunu iptal etti. Bu nedenle Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü kadrosunda bulunan yüzlerce personel bu durumdan etkilenmişti. Araştırmacı kadrosuna atanan isimler tekrar eski görevlerine dönme hakkına sahip olmalarına rağmen bugüne kadar Bakanlık Anayasa mahkemesinin almış olduğu bu kararı uygulamayarak büyük bir skandala imza atmıştı.

EMSAL KARAR HAREKETE GEÇİRDİ

2 yıldır görevlerini kaybeden ve Bakanlıktan araştırmacı maaşı alan, üstelik bu maaşlarında kesinti yapılan  bir çok mağdur bürokrat çözümü mahkeme yolunda aramaya başladı. Denizli’de Bölge İdare Mahkemesi’ne giden araştırmacı kadrosundaki bir bürokratın, 6639 sayılı kanunla araştırmacı kadrosuna atandıktan sonra, anılan kanunun Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi üzerine önceki görevini iade edilme talebi, bu işlem sonucu yoksun kaldığı parasal haklarının ödenmesine dair açmış olduğu davada mahkeme red kararı vermişti. Ancak aynı kararı bu kez İzmir Bölge İdari Mahkemesine taşıyan araştırmacı kadrolu bürokrat, mahkeme sonucunda bu kararın reddi ve yapılan kesintilerin yasal faizleriyle birlikte davacıya ödenmesi kararına hükmetti.  Bu kararı emsal bir karar olarak gösterecek olan yüzlerce mağdur bürokrat, ardı ardına mahkemelere başvurarak yapılan haksızlığı düzeltilmesini, maddi kayıpların yasal faizleri ile geriye ödenmesi ve görevlerine yeniden iade edilmesini istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.