Aranan 4 Firari Peş Peşe Yakalandı!
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin,suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla gerçekleştirdikleri saha çalışmalar kapsamında, hırsızlık, dolandırıcılık ve kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 firari yakalanarak gözaltına alındı.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda önceki gün yapılan operasyonlarda 4 firari yakalandı.İlk operasyonda, "Kullanımları Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan iki farklı dosyadan aranan ve hakkında toplam 5 yıl 11 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.T., polisin takibi sonucu yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan hükümlü, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
FİRARİ DOLANDIRICILAR DA YAKALANDI
Polisin takibine takılan bir diğer firari ise siber ve finansal suçların peşini bırakmayan ekiplerce yakalandı. "Banka veya Kredi Kurumlarının Araç olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan V.A., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından hakim karşısına çıkarılan V.A. tutuklanarak cezaevine sevk edildi.Öte yandan, kendisini kamu görevlisi ya da banka, sigorta ve kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtarak vatandaşları mağdur eden ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 24 yaşındaki V.G. de polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemleri biten firari, aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÖLÜME NEDEN OLAN FİRARİ İZMİTTTE YAKALANDI
Emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği son operasyon ise İzmit ilçesinde oldu. "Kasten Yaralama Neticesinde Ölüme Neden Olma" suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.S.K. , İzmit'te düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan hükümlünün emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.