Aralık ayının en sıcak kenti Kocaeli oldu!

Aralık ayının en sıcak kenti Kocaeli oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Aralık ayında Marmara bölgesinde en yüksek sıcaklık Kocaeli’de ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Aralık 2021'de ortalama sıcaklıklar Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde ve tüm kıyı kesimlerinde, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde; İzmir, Ödemiş, Isparta, Alanya, Osmaniye, Eğirdir, Acıpayam, Elmalı, Kale/Demre, Kırıkkale, Polatlı, Erciş ve Ceylanpınar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, Bitlis çevresinde altında gerçekleşti. Sıcaklıklar yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim normalleri civarında seyretti.

 

51 YILIN EN SICAK 10'UNCU ARALIK AYI

Uzun yıllar aralık ayı ortalama sıcaklığı 4,6 derece iken, geçen ay 6 derece olarak ölçüldü. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, sıfırın altında 26,4 derece ile aralıkta en düşük sıcaklığın görüldüğü yer oldu. En yüksek sıcaklık ise 27,1 derece ile Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde tespit edildi. 2021 yılı aralık ayı, uzun yıllar aralık ayı ortalamasının 1,4 derece üzerinde gerçekleşti ve son 51 yılın en sıcak 10'uncu aralık ayı olarak oldu.

 

KOCAELİ 24,5 DERECE

Marmara Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, bölgenin kuzeyinde ve tüm kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü. Bölgenin aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 6,9 derece iken, geçen ay 9,3 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 7,5 derece olarak Balıkesir'de, en yüksek sıcaklık ise 24,5 derece olarak Kocaeli'de belirlendi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.