Araç sahiplerini üzen haber! Benzin ve motorine dev zam

Araç sahiplerini üzen haber! Benzin ve motorine dev zam

Yeni yıla girilmesi ile birlikte, br çok ürün ve hizmete gelen zamlar da netlik kazanıyor. Bu kapsamda bir kötü haberde araç sahiplerine geldi. 3 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine 2 TL oranında vergi zammı geleceği öğrenildi.

Yeni yıl ile birlikte, değişik kalemlere gelen yeni zamlarda bir bir açıklanıyor. 3 Ocak Çarşamba günü aralık ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanmasıyla birlikte, aynı günün gecesinde akaryakıt ürünlerinin maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında son 6 aylık üretici enflasyonu kadar artış olacak. Bilindiği üzere Kasım ayında ÜFE'deki değişim son altı aylıkta yüzde 32,26, son beş aylıkta yüzde 24,18 olmuştu.3 Ocak'ta açıklanacak veri ile birlikte ÜFE'nin yüzde 25 olması durumunda maktu ÖTV tutarları; benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,81 TL'ye yükselecek.

BENZİN KAÇ TL OLACAK? MOTORİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Yüzde 20'lik katma değer vergisi (KDV) de dahil edildiğinde benzinde en az 2,25 TL, motorinde 2,11 TL'lik zam gündeme gelecek.Seçimlerin ardından 16 Temmuz'da akaryakıt ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında 5'er TL'lik artışa gidilmiş ve maktu ÖTV tutarlarının her altı ayda bir üretici enflasyonu kadar artırılmasına dair de düzenleme yapılmıştı.Akaryakıt ürünlerinde de KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmıştı.Böylece 16 Temmuz'da benzin ve motorine 6'şar TL'lik dev zam yapılmıştı.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.