Araç sahipleri dikkat; son gün bugün

Araç sahipleri dikkat; son gün bugün

Ek MTV ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor. Zamanında ödemeyen araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Kahramanmaraş merkezli 7 Şubat depremleri nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) düzenlemesi yapılmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı. Ek MTV'nin ilk taksitinde, yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti.

Düzenleme kapsamında ikinci taksitinin ödeme süresi ise bugün sona erecek. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?
Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Satış ve devir işlemleri için MTV ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor
Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

EMLAK VERGİSİ İÇİN DE SON GÜN
2023 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi de bugün sona eriyor. Öte yandan elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi ise 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.