Araç Muayeneleri Geçici Olarak Durdurulmalıdır

Araç Muayeneleri Geçici Olarak Durdurulmalıdır

Nakliyat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, araç muayenelerinin geçici olarak durdurulması istendi.

Açıklama şöyle;

“Korona virüs Hastalığı (Covid-19) dünya genelinde küresel bir salgın durumuna gelmiştir. Ülkemizde bu salgın hastalık giderek yaygınlaşmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda iki vatandaşımız bu hastalıktan yaşamını yitirmiş, 191 vatandaşımız da tedavi altındadır.

Yapılan resmi açıklamalara göre korona virüsünün ülkemizde giderek yaygınlaşacağı ortadadır. Ki bununla ilgili yetkili ve sorumlular tarafından bir dizi önlemler alınmıştır. Hastalığın yayılma potansiyeli olan işletmeler, kurumlar, okullar, kahvehaneler vb  geçici süre ile kapatılmıştır. Adliyelerde, hastanelerde önlemler alınmıştır.

30 İŞYERİNDE 2 BİN İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sorumluluk alanında faaliyet gösteren, Türkiye genelinde 4000 civarında çalışanı bulunan Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları da korona virüsü hastalığının yayılma potansiyelinin yüksek olduğu işletmelerdendir. Buralarda bilindiği üzere toplumun her kesiminden araç sahipleri, şoförler, yurtdışına çıkış yapan araçlar vb araçları yasal periyotlarla muayeneye getirmektedirler. Bazı muayene istasyonlarında bir günde yüzlerce muayene yapılmaktadır. Muayene süresi geçen araçlar cezalı duruma düşmektedir.

Türkiye genelinde İstanbul, başta olmak üzere 30’a yakın ilde ve ilçelerinde bulunan muayene istasyonlarında sendikamız örgütlüdür ve 2000’e yakın üye işçi çalışmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.