Araç Kiralama Firmalarına polis denetimi

Araç Kiralama Firmalarına polis denetimi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde eş zamanlı olarak Araç Kiralama Firmalarına yönelik denetimler yapıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde eş zamanlı olarak Araç Kiralama Firmalarına yönelik Kiralık Araç Bildirim Sistemi (KABİS) projesine kayıtlı işletmeler ile Projeye kayıtlı olmayan işletmelerin tespitine yönelik (369) Personel 105 Ekibin katılımı ile denetimler yapıldı.
Kiralık Araç Bildirim Sistemine kayıtlı 208 İşletme ve 776 Şahıs kontrol edilirken yapılan kontrollerde değişik suçlardan aranan 3 şahıs yakaladı.
154 BİN 877 TL CEZA 
Yapılan uygulama neticesinde Kiralık Araç Bildirim Sistemine veri girişi yapmayan 5 İşletmeye 36 bin 760 TL, bilgi belge ibraz etmeyen 3  İşletmeye 22 bin 056 TL, Gerçeğe Aykırı Kayıt Tutan 6 işletmeye  93 bin 150 TL, çalışanların kimlik bildirimlerinin yapılmamasından 20  işletmeye  860 TL olmak üzere toplam  36 işletmeye 154 bin 877 TL  idari para cezası uygulandı.  Ayrıca İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı bulunmayan 22 işletmeye ve Vergi Levhası bulunmayan 2 işletmeye de tutanak tanzim edilerek ilgili kurumlara gerekli işlemlerin yapılması için bildirildi.  

Haber Merkezi
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.