AÖF’den yaşam boyu eğitim olanağı

AÖF’den yaşam boyu eğitim olanağı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ‘İkinci Üniversite’ imkânı ile her meslek grubuna yaşam boyu eğitim olanağı sunuyor.

AÖF Kocaeli/Gebze Bürosu Yöneticisi Enes Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi dışında bir üniversitede kayıtlı olan veya herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olanlar sınavsız İkinci Üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabileceklerini ifade etti. Enes Yıldız konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyen ‘Milletvekili, rektör, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli’ gibi çok farklı meslek sahipleri İkinci Üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yöneliyor.

300 BİNDEN FAZLA KİŞİ MEZUN OLDU

İkinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programlar; Adalet, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Sağlık Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Web Tasarımı ve Kodlama, İlahiyat, Laborant ve Veteriner Sağlık ile İşletme olarak sıralanıyor. 2017-2018 öğrenim yılında yaklaşık olarak 300 bin kişinin birden fazla bölüm bitirerek mezun olduğu Açıköğretim Sisteminde İkinci Üniversiteye olan talep her geçen sene artıyor. Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler Açıköğretim Sistemindeki ön lisans/lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler ise Açıköğretim Sistemindeki ön lisans programlarından birine kayıt yaptırabiliyor.
Kayıt tarihleri: 11-21 Eylül 2018.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.