Antipopüler Antisiyasi İyi ki doğdun şiir meclisi

Antipopüler Antisiyasi İyi ki doğdun şiir meclisi

2017 yılının ekim ayında Ramazan Seydaoğlu ve Seyfet Bozçalı öncülüğünde kurulan siyasetin bulaşmadığı, popüler kültüre bulaşmayan Gebze Şiir Meclisi altıncı yaşını Avcılar Kardelen Derneği’nden Sefer Kocakaya ve Ali Esmeray ile kutladı.

1019.jpg

Gebze’de şair ve yazarlar Ramazan Seydaoğlu ve Seyfet Bozçalı öncülüğünde 2017 yılının ekim ayında kurulan Gebze Şiir Meclisi, altıncı yaşına girişini altı sene öncesinin heyecan ve coşkusuyla, yine şiir tadında kutladı. KBB Gebze Sivil Toplum Merkezi’ndeki etkinlikte İstanbul’dan şair ve yazar konuklar; Avcılar Kardelen Derneği 2’nci Başkanı Sefer Kocakaya ile birlikte Ali Hoyrat olarak da bilinen; Aykırı Nokta, Biz Anka Kuşuyuz ve Cumalı adlı edebiyat, öykü şiir kitaplarının yazarı Ali Esmeray da ağırlandı.

PANDEMİNİN ARDINDAN DEVAM

Zaman zaman siyasetçilerin de ağırlandığı ancak siyaset yapılmayıp şiir okunup konuşulan meclis, popüler kültüre olan dirençli yapısıyla da biliniyor. Pandemi sürecini şairlerin birbirinden ayrı kalmasıyla maneven hasarlı geçiren meclis normale dönüşün ardından yine toparlanıp faaliyetleri sürdürmeyi başardı.    

BİR AVUÇ KADARDIK SONRA ÇOĞALDIK

1018.jpg

Ramazan Seydaoğlu etkinliğin açılışında yaptığı kısa konuşmada sözlerine, “Kurulduktan sonra zaman zaman bir avuç kadar kaldık, sonra çoğaldık. Salona sığmaz hale geldik bazen. Sanayinin ve teknolojinin başkenti olan Gebze’de Şiir Meclise ile ilgili bir sıkıntı duymuştuk. Altı sene önce Seyfet Hocam ile başlattığımız bu yolculuğumuz Allah’a şükürler olsun devam ediyor” diyerek başladı. Seydaoğlu şöyle devam etti:

İCRAAT YAPIYORUM

“Altıncı yılımızı devirdik. Yeni yeni yaşlara gidiyoruz. O gün bizimle birlikte küçücük bir kızımız vardı. Boyu sığmıyordu. Altına iskemle koyuyorduk. Ya da yan tarafa alıyorduk. Şimdi boyu uzamış, maşallah. ‘Öğretmenim, boyum yetişti mikrofona’ diyor. 7’den 70’e herkesin katıldığı Gebze Şiir Meclisi’ne uzaktan yakından gelen siz değerli dostlar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Uzun uzadıya kallavi lafları pek beceremiyorum. Hoşlanmıyorum da. İcraat yapıyorum. İcraatı birazdan kısa filmle göstereceğim. Hepinize katılımınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.”

 

1100-001.jpg

                                

Etkinliğin bitiminde tüm katılımcılar günün anısına bu fotoğraf karesinde bir araya geldi.

f003.jpg

Programda sunumu üstlenen Mehmet Asıf Işık, BOTAŞ Arazi İnşaat ve Kamulaştırma Daire Başkanlığı Gebze Kısım Şefliği’nde saha şefi olarak görev yapıyor. Işık çocuk şairler Gizem Zeynep Budak ve Yağmur Budak ile.

 

1004-009.jpg

Gebze Şiir Meclisi’nin kurucularından Mustafapaşa Ortaokulu Müdürü Seyfet Bozçalı ve emekli öğretmen Atakan Daştan (soldan üç ve dördüncü) da etkinlikte birer şiirini okudu.

 

1007-008.jpg

 

1008-005.jpg

 

1011-005.jpg

 

 

1021-002.jpg1022.jpg

**

 

Şiir seli 6’ncı yılda da sürdü

 

 

 

Programda sunumu Mehmet Asıf Işık üstlendi. Seydaoğlu’nun açış konuşması ve altı yıla dair kısa film/slayt gösteriminin ardından şiire dair ilk mikrofon konuklara verildi. 6’ncı yaşın kutlandığı Gebze Şiir Meclisi’nde konuk şairler Ali Esmeray ve Sefer Kocakaya; amca çocuğu küçük şairler Gizem Zeynep Budak ve Yağmur Budak ile birlikte Atakan Daştan, Erdal Söylemez, Fahri Selvi, Faruk Habiboğlu, İsmail Çankaya, Mehlika Tuğba Türküm,  Mehmet Ali Erbil, Mehmet Asıf Işık, Melek Aşkin, Melih Bayram Dede, Ramazan Seydaoğlu, Sefer Kocakaya, Seyfet Bozçalı, Sinem Çalışkan, Songül Acar, Şükran Akadur, Tuncay Yıldızhan ve  Yaşar Çakmakçı kendilerine ve çeşitli şairlere ait şiirler okudu.

1005-007.jpg

 

EMLAKÇI ŞAİR, “OĞUL”DAN OKUDU: Gebze Şiir Meclisi toplumun çeşitli kesimlerinden, birbirinden renkli simalardan oluşuyor. Çayırova, Özgürlük Mahallesi’ndeki Yanardağ Emlak İnşaat’ın sahibi Yaşar Çakmakçı meclisin mesleği emlakçılık olan şairlerinden. 2019 yılında yayınlanmış, “Oğul” adlı bir şiir kitabı da olan Yaşar Çakmakçı, altıncı yıl etkinliğine de o kitaptan bir şiirini okuyarak katkı sundu.  

**

 

Aşk öldü!

konuklar-hafif.jpg

 

Gebze Şiir Meclisi’nin altıncı yıl etkinliğinde Sefer Kocakaya (soldaki) ve Ali Esmeray ağırlandı. Ali Esmeray, “Modifiye İdeoloji” adlı şiirini; Sefer Kocakaya ise yine Ali Esmeray’a ait “Aşk öldü” ve kendine ait “Yol göründü” adlı şiirleri okudu.  

 

Ya tanrının gazabıdır bu

Ya da meşhur bir büyücünün laneti

Belki de planlı, bilinçli, kansız, silahsız ve sevgisiz bir cinayettir

Kimbilir

O yere göğe sığdıramadığımız

Olmazsa olmazımız, gönül sultanımız

Medar-ı iftiharımızı

Bir kibrit kutusu kadar

Tabuta sığdırdık

Aşk öldü…

 

Ali Esmeray’ın “Aşk öldü” adlı şiirinden

https://www.youtube.com/watch?v=Er1tyccFezQ

 

 

 

 

**

 

Ozanlar ışık tutmayı sürdürecek

 

kocakaya.jpg

Avcılar’daki Kardelen Sanat Derneği’nin 2’nci Başkanı Sefer Kocakaya şiirleri esnasında ülkemiz kültür sanatına dair de kısa bir değerlendirmede bulundu. Ülkemizde popüler kültüre verilen hizmetin karşılığının hep alındığını, şarkıları türküleri seslendiren sanatçıların adlarının hep ön plana çıktığını ancak o şarkı ve türkülerin söz yazarlarının, daima halkın içinde olan halk ozanlarının adlarının anılmadığını belirtti. Kocakaya bu tabloya karşın şair ve halk ozanlarının ülkemiz kültür ve sanatına ışık tutmayı sürdüreceğini dile getirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.