Antikkapı işçisi yüzde 55 zam istedi

Antikkapı işçisi yüzde 55 zam istedi

Toleyis ile Yerel-Sen arasında Antikkapı’da çalışan 420 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Sendikanın işçi ile birlikte hazırladığı taslakta ücretlere yüzde 55 oranında zam istendi.

Türk-İş’e bağlı Toleyis Sendikası'nın örgütlü olduğu Antikkapı’da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. 420 işçiyi ilgilendiren görüşmelerin ilk oturumu SEKA Park Otel’de gerçekleşti. İlk oturuma Antikkapı Genel Müdürü İslam Yücel, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Toleyis Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakindi, Toleyis Marmara Bölge Temsilcisi Yusuf Erbaş, Marmara Bölge Temsilcisi Nuri Osman Sarı, Yerel-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Tenlik katıldı.

 

İLK GÖRÜŞMEDE 20 MADDE GEÇTİ

İşveren adına Yerel-Sen ve işçi adına Toleyis sendikası arasında başlayan görüşmelerin ilk oturumunda 48 maddelik sözleşmenin 20 idari maddesi üzerinde anlaşma sağlandı. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki zam nedeniyle Antikkapı A.Ş’nin işletmelerinde çalışan işçilerin kıdem ve iş alanları farklı olmasına rağmen ücretleri neredeyse eşitlendi. Bu nedenle sendika bu farkları dikkate alarak bir sözleşme taslağı hazırladı. Sendika işçilerin ücretlerine ortalama yüzde 55 oranında zam istedi. Sosyal haklarla birlikte bu ortalama yüzde 65 seviyesine çıkıyor.

 

HIZLI BİTECEK GİBİ

İşveren ve işçi temsilcileri arasında yapılan ilk görüşmede karşılıklı iyi niyet dilekleri ortaya koyuldu. İdari maddelerin bir an önce bitirilerek işçilerin ücret haklarının görüşülmesi gerektiği konusunda ortak mutabakata varan taraflar 20 idari madde üzerinde anlaştı. Bu hafta ikinci görüşmenin tarihinin belirlenmesinin ardından sürecin hızla tamamlanması bekleniyor. Antikkapı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin kısa zamanda masada bitmesi bekleniyor.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.