Antabus, Gebze’de sahnelendi

Antabus, Gebze’de sahnelendi

 ** İstanbul’a göç eden bir ailenin kızı Leyla Taşçı’nın yaşadıklarını konu eden Antabus, BİLKAR’ın ev sahipliğinde Gebze’de sahnelendi İstanbul’a...

 

** İstanbul’a göç eden bir ailenin kızı Leyla Taşçı’nın yaşadıklarını konu eden Antabus, BİLKAR’ın ev sahipliğinde Gebze’de sahnelendi

 

İstanbul’a göç eden bir ailenin kızı Leyla Taşçı’nın yaşadıklarını konu eden Antabus, Gebze’de BİLKAR’ın ev sahipliğinde sahnelendi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne iki gün kala Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna çoğunluğunu kadınların oluşturduğu tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi.

600’ü aşkın kişi beğeniyle izledikleri oyun bitiminde Leyla Taşçı’yı canlandıran, 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (2016) ödülünün de sahibi, dizi ve tiyatro oyuncusu Nihal Yalçın’ı ayakta alkış ve iki demet çiçekle ödüllendirdi. Taşçı’ya oyunun ev sahipliğini yapan BİLKAR’ın çiçeği BİLKAR’da asistan olarak görev yapan Aylin Gülmez tarafından, oyunu izleyen Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne üye metal emekçisi kadınların çiçeği bizzat kendileri tarafından verildi.

CEP TELEFONU UYARISI

Müthiş performansı ile büyük beğeni toplayan ve seyir esnasında cep telefonu kullananlara yönelik hassasiyeti ile bilinen usta tiyatrocu Gebze’deki performansında da oyunun başında ve ortasında iki defa uyarıda bulundu. Tüm dikkatinin dağıldığına dikkat çekti. Oyun bitiminde seyirciyi selamlarken de bir kez daha o tavrının gerekçesini izah etti.

KATILIM YOĞUNDU

Dün akşamki oyunu izleyenler arasında Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın, BMİS Gebze Şube Mali Sekreteri Serkan Yılmaz ve örgütlenme uzmanı Nihat Akyol, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun ile aynı dönemin yönetiminden İsmail Sungur ve Ümit Malkoçoğlu, CHP İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Koçoğlu, Petrol-İş Sendikası Gebze Şube asistanı Yeliz İştar da yer aldı.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.