Annenin fotoğrafı oğlunun kimliğine yapıştırıldı

Annenin fotoğrafı oğlunun kimliğine yapıştırıldı

Gebze İlçe Nüfus Müdürlüğüne yeni kimlik almak için başvuran anne Kezban Akgün’ün fotoğrafı yanlışlıkla 14 yaşındaki oğlu Halil İbrahim Akgün’ün kimliğine yapıştırıldı.

Gebze'de yaşayan Kezban Akgün 14 yaşındaki oğlu Halil İbrahim Akgün ile yeni çıkan cipli kimlik kartı almak üzere Gebze İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Kezban Akgün, iki gün sonra kendisine teslim edilen kimlik kartını görünce şoka uğradı. Anne Kezban Akgün Oğlu için düzenlenen kimlik kartına kendi fotoğrafını basıldığını gördü. Yaşanan olayın ardından Kocaeli Valiliği bir açıklamada bulundu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Gebze İlçe Nüfus Müdürlüğünce, ilçede ikamet eden Halil İbrahim Akgün isimli gence annesi Kezban Akgün'ün fotoğrafı basılarak düzenlenen kimlik belgesi nedeniyle gencin 17 Ağustos'ta gireceği sınavına alınmama korkusu yaşadığı ile ilgili yapılan inceleme ve değerlendirmede; Halil İbrahim Akgün isimli genç, ailesi ile birlikte 07 Ağustos 2018 tarihinde yeni kimlik belgesi almak üzere Gebze Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunmuş.

İDARİ İNCELEME BAŞLATILDI

Önce anne Kezban Akgün'ün kimlik başvuru işlemi gerçekleştirilmiş. Daha sonra aynı memur tarafından oğul Halil İbrahim Akgün'ün kimlik başvuru işlemi yapılmış ancak bir önceki işlem esnasında sisteme yüklenen anneye ait fotoğrafın sehven oğul Halil İbrahim Akgün'ün kimlik fotoğrafı olarak yüklendiği anlaşılmıştır. Halil İbrahim Akgün'ün velisi Gebze Nüfus Müdürlüğüne davet edilerek yapılan hata düzeltilmiş ve kendisine Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmiştir. Halil İbrahim Akgün’e ait düzenlenen Geçici Kimlik Belgesi ile 17 Ağustosta gireceği sınava herhangi bir sorun yaşamadan katılabileceği bilgisi velisine bildirildi.  Konu ile ilgili ayrıca idari inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.