Anne sütü ve emzirmenin önemi

Anne sütü ve emzirmenin önemi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF katkılarıyla 1-7 Ağustos tarihleri arasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘’Dünya Emzirme Haftası’’ olarak kabul edilmekte ve çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir.

Kocaeli Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ömer Doğukan Saraç konu hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Anne sütünün önemi ve anne bebek bağına dikkat çeken Dr. Saraç “Bebeklerimizin doğar doğmaz yanlarında olan melekleri anneleri, annelerin ise bebek bakımında en büyük yardımcısı anne sütüdür. Anne sütü annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir. Anne sütü bebek ve anne arasında sadece sevgi ve bağ sağlamakla kalmaz, büyüme ve gelişiminde gerekli olan sıvı, enerji, vitamin ve mineral desteğini de verir. İçeriğin de bulunan bağışıklık sistemi hücreleri, enzimler ve hormonlar ile bebeği ayrıca hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı da korur. Bebeklerin zeka düzeyleri anne sütü ile artmaktadır. Anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirirken annenin kendine güvenmesini ve bebeği benimsemesini de sağlar” diye konuştu.

ANNE SÜTÜ BEBEĞİN BESLENMESİNDE ÖNEMLİ
Emzirme ve anne sütünün bebeğin beslenmesindeki en önemli konu olduğunu vurgulayan Saraç, “Anne sütü içeriğindeki maddelerin doğada eşi ve benzeri yoktur. Her bebeğe her yaşta uygun besin ve bağışıklık desteği sağlar. Anne sütünün kısa ve uzun vadede bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişimi için yararları bilim dünyası tarafından da kanıtlanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.