Anmaktan öte anlamalıyız

Anmaktan öte anlamalıyız

Ulu Önder Atatürk, 83’ncü yıl dönümünde Gebze’de sivil toplumun alternatif töreninde anıldı. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “10 Kasım anmaktan öte anlamak, ilkeleri doğrultusunda umutsuzluktan sıyrılma günüdür” dedi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83’ncü yıldönümünde sivil toplum öncülüğünde düzenlenen alternatif program ile de anıldı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na, Gebze Belediyesi ek hizmet binası önündeki alanda gerçekleşen tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Gökhan Yamen ve Şahin Yılmazel, Gebze Belediye eski Başkanı Mehmet Emin Akın ile birlikte CHP’nin ve sivil toplum örgütlerinin başkan, yönetici ve üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenkler CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın tarafından bırakıldı.

 

chp-033.jpg

 

egitim-is-002.jpg

 

cydd-001.jpg

 

add-001.jpg

 

Günün anlam ve önemi üzerine ilk sözü ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın aldı. Aydın, “Dünyada emperyalizmi yenilgiye uğratan, sömürgecilerin yayılmacı projelerini tarihin çöplüğüne atan, tüm mazlum uluslara ilham ve güç kaynağı olan, gerçek anlamda evrensel bir önder olan sonsuz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’ncü yıldönümü bugün” diye başladığı konuşmasını Atatürk’ün söylemlerinden örnekler ve şiirle sürdürdü. “Bizler evlatların, bizler buradayız. Emanetlerinin bekçisiyiz. Laik Cumhuriyetimizin, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucusu ve savunucusuyuz. Kalbimizde, aklımızda, fikrimizdesin Ata’m. Bu sevgi hiç bitmeyecek. Rahat uyu Atatürk” diyerek tamamladı.

 

nilgun-aydin-001.jpg

 

SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKEN MİRAS

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Ulu Önder Atatürk’ü ölümünün 83’ncü yılında saygı, minnet ve rahmetle andığını belirterek başladığı konuşmasında, “10 Kasım sıradan bir yas günü değil, anmaktan öte anlamak, ilkeleri doğrultusunda umutsuzluktan sıyrılma günüdür. İmkânsızlıklar içinde kurulmuş bir vatan ve sahip çıkmamız gereken bir miras demektir” dedi. Orhan ayrıca şunları kaydetti:

 

TÜM GÜCÜNÜ MİLLETİNDEN ALDI

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde tüm gücünü milletine olan inancından ve güveninden almıştır. Tarihin her döneminde kendisini yok etmeye çalışanlar karşısında her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir ulusun evlâtları olarak bizlerin, bugün ve bundan sonrasında da hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu biliyoruz.

 

gokhan-orhan-004.jpg

 

MECBURUZ

Bugün hepimize düşen ortak görev; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği, eserim dediği Cumhuriyeti korumak, ilkelerine ve demokrasiye her zamankinden daha çok  sahip çıkmak, Kuvay-i Milliye ruhunu hep diri tutmak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ sözünde olduğu gibi devraldığımız Cumhuriyetimizi; çağdaş, laik, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yetişmiş gençlerimizle, daha güçlü bir şekilde muassir medeniyetler seviyesinin çok üstüne taşımaya mecburuz. 

 

En kalbi duygularımla Ulu Önderimiz, Başkomutanımız ve Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle bir kez daha  anıyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.