Andız’dan Diyanete Atatürk tepkisi

Andız’dan Diyanete Atatürk tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelen Cuma hutbesinde Atatürk’ün adını anmamasına büyük tepki verdi.

Her yıl bütçeden milyarlarca lira destek alan Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelen Cuma hutbesinde Atatürk’ün adını anmadı. Hutbede, birlik ve beraberlik mesajı veren Diyanet, “tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan, bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz” ifadelerini kullansa da zaferin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermedi. Bu olaya en büyük tepki CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız’dan geldi.

“YUNAN GALİP GELSEYDİ” DİYENLERİ ZİYARET ETTİLER

Diyanet yine “vatan” dedi, “Büyük Taarruz” dedi, “kahraman” dedi Atatürk diyemedi diyerek sözlerine başlayan CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, “Ancak; Aynı diyanet "Keşke yunan galip gelseydi" diyenleri ziyaret etmişti. Atatürk'ün kurduğu Diyanet, Atatürk'ün başkomutanlığında kazanılan 30 Ağustos Zaferinden rahatsızlığını bir kez daha gösteren Diyanet, bu toprakları yeniden vatan yapan, Türk milletinin canını, malını, namusunu, dinini işgalci zulmünden kurtaran Atatürk'ten de duyduğu rahatsızlığı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Çok Yazık....... “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.