Anayasaya, laik bilimsel eğitime aykırı!

Anayasaya, laik bilimsel eğitime aykırı!

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve şube yöneticiler GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile "haremlik-selamlık" piknik duyurusunu görüştü, faaliyetin Anayasa'ya ve lâik, bilimsel, eşit, evrensel üniversite ruhuna aykırı olduğu ifade edildi.

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve şube yöneticiler Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile "haremlik-selamlık" piknik duyurusunu görüştü.

GTÜ rektörlük binasında gerçekleşen görüşme ile ilgili olarak Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır şunları ifade etti:

‘’Gebze Teknik Üniversitesi'ndeki iki öğrenci kulübünün düzenlediği "haremlik-selamlık" piknik duyurusu ile ilgili olarak kamuoyunda ve GTÜ öğrencileri arasında oluşan rahatsızlık üzerine GTÜ Temsilciliğimiz ile birlikte Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile geçtiğimiz pazartesi görüşme gerçekleştirdik. Rektörlüğün yaptığı basın açıklamasında özgürlükler kapsamında ele alınan faaliyetin Anayasa'ya ve lâik, bilimsel, eşit, evrensel üniversite ruhuna aykırı olduğunu, söz konusu kulüplerin kulüp amaçlarının incelenmesi gerektiğini üniversitelerimizin tüm dünya akademilerinin bir parçası olduğu gerçeğinden yola çıkarak ifade ettik.’’

Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.