Anayasal düzeni ve hukuk devletini yıkma girişimdir

Anayasal düzeni ve hukuk devletini yıkma girişimdir

Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu Hatay milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına karşı Yargıtay 3.Ceza Dairesi “karara uymama” ve “AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda” bulunulmasına hükmettiği bu hukuksuz karara karşı Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı tarafından kurulan Hukuk Komisyonu basın açıklaması yaptı.

Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu Hatay milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına karşı Yargıtay 3.Ceza Dairesi “karara uymama” ve “AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda” bulunulmasına hükmettiği bu hukuksuz karara karşı Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı tarafından kurulan Hukuk Komisyonu’nun yaptığı ve Tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ANAYASAL DÜZENİ VE HUKUK DEVLETİNİ YIKMA GİRİŞİMDİR

‘’Anayasa Mahkemesi’nin, tutuklu Hatay milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına karşı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi “karara uymama” ve “AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda” bulunulmasına hükmetmiştir.

Yargıtay 3.Ceza Dairesinin verdiği bu karar, resmen, Anayasal düzeni ve hukuk devletini yıkma girişimdir.!

Demokratik devlet düzenini yıkmayı hedefleyen, ayrıca, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmak suretiyle, hukuksuz uygulamaların karşısında olan herkese, gözdağı vermeyi amaçlayan bu kararı, hiçbir şekilde kabul etmiyor ve ilgili Yargıtay üyelerini de en sert şekilde kınıyoruz.!!

Adalet Bakanının dediğinin aksine, sorunun kaynağının Anayasadan değil, AKP tarafından yargının yozlaştırılmasından ve iktidarı paylaşan grupların, kendi aralarındaki çıkar çatışmalarından kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.!

ANAYASANIN, TBMM VE HUKUK DÜZENİNİN YANINDAYIZ

Ancak ne olursa olsun, kurulduğu günden bu yana, Anayasanın ve Hukuk Devletinin sarsılmaz savunucusu olan partimiz, bu kalkışma karşısında, geçmişte olduğu gibi bugünde, Anayasanın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve hukuk düzeninin yanında olmaya devam edecektir!

Bu nedenle CHP Kocaeli İl Örgütü olarak bizlerde, bu yargı darbesi karşısında, meşru sınırlar dahilinde her türlü eylemi ve direnişi göstereceğimizi, bizler olduğumuz müddetçe, hiç kimsenin ya da hiçbir kurumun, ne şekilde olursa olsun, Anayasamızı ve Cumhuriyetimizi yıkamayacağını, tüm kamuoyuna duyurmak isteriz.!’’

Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.