An itibariyle aday değilim

An itibariyle aday değilim

İl basınının bir iki istisna hariç “çuvallayanları” Gebze’yi de yanılttı. “MHP’nin adayı” denilen Türeyen gazetemize konuştu: “An itibariyle aday değilim. İstişareler sonrası belli olacak” derken aday olsa da MHP’nin değil avukat grubunun adayı olacağını

Kocaeli Barosu’nun 10-11 Ekim günleri arasında gerçekleşecek kongresi öncesi, “MHP’nin adayı” şeklinde, üstelik kesin aday olarak lanse edilen Avukat Semih Türeyen gazetemize konuştu. Türeyen günümüz itibariyle adaylığına dair kesin bir durumun olmadığını belirtip adaylığa yeşil ışık yaktı ama, “Adayımdemedi.

 

İSTİŞARELER SONRASI BELLİ OLACAK

 

MHP İzmit  İlçe Teşkilatı’nın yönetiminde yer alan, yerel seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı kurulmasının kesinleşmediği süreçte MHP İzmit Belediye Başkan adaylığına soyunan, ittifakın kesinleşmesi ve İzmit dahil 12 ilçede de AKP adayları ile girilmesi kararıyla geri çekilen Türeyen özetle, “Kocaeli Barosu’nda başkanlığa mı aday olurum, yönetimime mi aday olurum. Yoksa hiçbir makama aday olurum, olmam. Bu içinde yer alacağım meslektaş grubumda yürütülecek istişareler ile belli olacak” dedi.

 

SİYASETİNİN DEĞİL MESLEĞİNİN

 

Türeyen olası şekilde gerek başkanlığa, gerekse yönetime adaylığı halinde ise bunun üyesi olduğu MHP dahi olsa, siyasi bir partinin adayı gibi lanse edilmesine şiddetle karşı olduğunu kaydetti.

 

BAROLAR ARKA BAHÇE OLMAMALIDIR

 

Kamuoyunda çok tartışılan, çıkmaması için Ankara’ya yürüyüş yapılıp Kocaeli ve Kocaeli’nin Gebze ilçesi dahil çok sayıda il ve ilçede basın açıklamaları yapılan Çoklu Baro Yasası’na değinen Türeyen şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu konuda görüşü bellidir. Barolar, hangi parti olursa olsun bir siyasal hareketin arka bahçesi olmamalıdır. Yasa iddia edildiği gibi bir ayrıştırma değil daha demokratik bir katılım öngörmektedir. Özellikle genç avukatların yaşadığı zorluklara bir nebze de olsa çare getiren bir yasadır.”

 

SÖZDE DEĞİL. ÖZDE

 

Türeyen ayrıca şunları kaydetti: “Ülkücü terbiye ile yetişmiş olan her bir mensubun Atatürk’ün vecizesinde belirttiği üzere asil ödevi, işini en iyi yapan kişi olmasıdır. ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ düsturu ile vatanını seven ülkücü en iyi işçi, en iyi doktor, en iyi avukat olmalıdır ki bu iddiası somutlaşsın ve davası gereği vatanına sevgisini hizmeti ile kanıtlasın isterim.

ÜLKEM. MİLLETİM. PARTİM. BEN

 

Yıllar boyu yapılan algı ve karalamalar ile; ülkücülerin kavgacı, uzlaşmaz, işe yaramaz olduklarını cahilce savunan kesime karşı ülkücüler artık her yerde bilim ile, meslekleri ve unvanları ile var. Ülkücüler her yerde işlerini en iyi ve en dürüst şekilde; ‘önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ diyerek gururla yapmaktadırlar, yapacaklardır.

 

BU KADAR KATİ BU KADAR NET

 

Baro seçimlerinde de her kesimden meslektaşım ve meslek büyüklerim ile yapacağım istişareler sonucunda baro seçimlerinde bana uygun görülecek görevlendirme ile temsil ettiğim grup adına var olacağım.”

 

İL BASINI ÇUVALLADI GEBZE’Yİ DE YANILTTI

 

Öte yandan Kocaeli Barosu’nun kongresi öncesi İzmit merkezli il basını kötü bir sınav verdi. Bir iki yayın organı hariç çok sayıda gazete ve haber sitesinde Semih Türeyen hem kesin aday, hem de MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün Baro’ya müdahil olan çıkışları ve açıklamalarından sebep, MHP’nin adayı olarak lanse edildi. Türeyen ise aday olması halinde dahi, bu yaklaşımı kati bir dille yalanladı. Türeyen’in aday olacağına dair gerçeği yansıtmayan haber Baro’nun İzmit’ten sonra en fazla üyeye sahip ilçesi Gebze’de de hukuk camiasını yanıltmış oldu.

 

DÜZELTME VE ÖZÜR

 

Haber sitemizde 16 Eylül akşamı, gazetemiz Yeni Haber’de 17 Eylül günü yayınladığımız, “Baroda ikinci aday MHP’li Türeyenbaşlıklı haberimizin hükmü yoktur.

 

Düzeltir; Sayın Semih Türeyen ile Kocaeli Barosu camiası ve kamuoyundan özür dileriz. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.