“Ameller niyetlere göredir”

“Ameller niyetlere göredir”

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olmasıyla ilgili olarak Gebze Belediyesi’nin çalıştay yapması önergesine ret verilmesine tepki göstererek, “Ameller niyetlere göredir sayın başkan” dedi.

İYİ Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sadık Güvenç, Yunus Umut Aydoğdu ve Birol Elüstü Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olmasıyla ilgili olarak Gebze Belediyesi’nin bir çalıştay yapması için önerge verdiler. Önergeye Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz duygusallığa bağlayarak gündeme dahi almadı. Yapılan oylamada önerge AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla ret edildi. Meclis sonunda İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, İyi Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sadık Güvenç, Yunus Umut Aydoğdu ve Birol Elüstü ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. İyi Partili Av. Burak Uluköylü, “Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olmasıyla ilgili olarak bugün gerçekleşen meclis toplantısında İyi Parti meclis grubu olarak bir çalıştay yapılması yönünde önerge verdik.

 

“BİZE MEVZUATI ANLATTI”

Ancak Gebze Belediye Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz, sanki biz Gebze Belediyesi meclisinden Gebze’nin il yapılmasını talep etmişiz gibi bize mevzuatı anlattı. 30 yıldır Gebze’yi 20 yıldır ülkeyi yöneten siyasi gelenek iradesini çok rahat ortaya koyabilecekken topu taca atmayı yeğliyor. Bizim amacımız çalıştayın yapılması, çalıştayla birlikte bir rapor haline getirilerek Kocaeli’nin batı yakası olarak adlandırdığımız Darıca, Dilovası ve Çayıroya’yı ilgilendiren bir hadise olduğundan dolayı bu dört belediyelerin de sürece dahil edilmesi noktasında bir önerge verdik.

 

“ARABASININ PLAKASINI DEĞİŞTİRMİŞTİ”

Çalıştaydan çıkacak olan raporun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nezdinde hükümete, TBMM başkanlığı makamın nezdinde de tüm siyasi partilere sunulmasını dile getirdik. Biz de biliyoruz bu işin yerinin makamının hangi makamın karar verdiğini. Ancak Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bu işi duygusallığa bağladı. Ameller niyetlere göredir sayın başkan. Bu çalıştayın yapılmasını Gebze Belediyesi’nin yetkisinde olup olmadığını duygusallığa bağlayarak önergeyi gündeme dahi almamak tarihe şerh düştük. Aynı siyasi gelenekten geldiğimiz merhum belediye başkanımız Ahmet Penpegüllü arabasının plakasını bile değiştirmişti. Bu konuda önderlikte yapmıştı” dedi.

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.