Ambulans sürüş teknikleri eğitimi tamamlandı

Ambulans sürüş teknikleri eğitimi tamamlandı

İlimizdeki 112 acil servis istasyonları ve ilgili merkezlerde aktif görev alacak sürücü adaylarına, saniyelerin önemli olduğu 112 acil sağlık hizmetlerinin sunumu esnasında trafikte güvenli ve hızlı şekilde ambulans kullanabilmeleri amacıyla “İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” verildi.

İzmit eski Uluslararası Fuar Merkezi otopark alanında gerçekleştirilen ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından düzenli olarak uygulanan eğitim programına bu ay 14 sürücü adayı katılım sağladı. Adaylara programda görevli koordinatör ve eğitmenler tarafından ilk olarak 8 saat teorik eğitim verildi.

Teorik eğitimin ardından ise başarılı olan sürücülere eğitmenler tarafından 2 gün boyunca güvenli sürüş, hatalı sollamaya dikkat, geçiş üstünlüğü, siren ve ışık kullanımı, takip mesafesi, araç bakımı ve mekanik gibi konularda birçok önemli bilgi uygulamalı olarak aktarıldı. Daraltılmış dubalar arasından hızlı ve kontrollü bir şekilde araçları kullanan sürücüler parkurda adeta zamanla yarıştı ve sürüş tekniklerini geliştirdi.

TUĞÇE YAKICI

3.jpg1.jpg2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.