AMATÖRLER CAN ÇEKİŞİYOR

AMATÖRLER CAN ÇEKİŞİYOR

Türkiye'nin en yetersiz tesislerine sahip olan Gebze'de son olarak Gebze Metin Oktay stadı yıkıldı.  Ayakta durmakta zorlanan kulüplere son darbe böyle vuruldu.

NE OLACAK GEBZE AMATÖR FUTBOLUN HALİ? 

Mustafapaşaspor, Arapçeşmespor, Karadeniz Çayspor, Balkanspor, Tavşanlıspor gibi sayısız takım Gebze futbolunu ayakta tutuyor heyecan veriyordu. Devlet yetkililerinin ilgisizliği ve saha yetersizliği, parasal konular kulüp yöneticilerini futboldan soğuttu. Kulüplerin tamamı A takım faaliyetlerini durdurdu. Amatör futbolun can damarı olan Metin Oktay stadı ve çevresinde futbola dair hiçbir sohbet dahi geçmiyor.
 

PANDEMİ BAHANELERİ OLDU

Belediyelerin yasa gereği amatör sporlara  bütçe ayırıp destek vermesi gerekirken son 10 yılda amatör kulüplere su bile verilmediği gibi futbol sahaları, spor tesisleri de Gebze gençliğine kazandırılmadı. 2018 yılında metro yapıp kararı alınarak yıkılacağı belli olan Gebze Metin Oktay stadının yerine saha yapılmaması da devlet idarecilerinin gençlere ve  spora bakış açısının ne kadar vahim durumda olduğunu gösterdi. Bugünlerde herkes gibi yerel idarecilerde herhangi bir talep ve istek olunca pandemi bahanesine sarılıyor. Oysa 1 yıl önce pandemi yoktu. 

HİDROPAKS TAYFUNSPOR DİRENİYOR

Bir dönem Sultanorhanspor kendi çapında mücadele etti. Kaynakların tamamı getirisi ve yatırımı olmayan A takıma aktarıldı.  Gençler unutuldu para kaynakları kesilince Sultanorhanspor'da pes etti. Emekçi futbol adamı Dursun Güney idaresindeki kulüp bir kaç kategori de liglere katılarak ismini yaşatma mücadelesi veriyor
Amatör futbolda direnen tek takım olarak Hidropaks Tayfunspor kaldı. Futbolu seven, amatör futbola hizmet etmeyi sosyal sorumluluk olarak gören  iş adamı Maruf Işıkdağ 3 yıldır Tayfunspor'a önemli destekler veriyor. İş hayatındaki istikrar ve disiplini Tayfunspor'da da sürdüren ve kulübün sağlam bir şekilkde duruş göstermesine katkı sunan Işıkdağ ile birlikte Hidropaks Tayfunspor bitme noktasına gelen Gebze futbolunda direnmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.