Amatör spor kulüplerine  nakdi yardım ret edildi

Amatör spor kulüplerine nakdi yardım ret edildi

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, amatör spor kulüplerine nakdi destek önerisinde bulundu. Önerge AKP Grubu’nun oylarıyla ret edildi

Gebze Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısına CHP Grubu önergeleri damga vurdu. Kentin çeşitli yerlerinde yaşanan sorunların yanı sıra amatör spor kulüplerine nakdi yardım önerisinde de bulunan CHP Grubu’nun bu önerisi, AKP’li meclis üyelerinin ret oyuyla ret edildi.

NAKDİ YARDIMA KARŞI

OLDUĞUMUZ SÖYLENDİ!

 

CHP Grubu adına önergeye dair söz alan grup sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan, kasım ayında 700 bin lira tutarında ayni yardımda bulunulduğunu hatırlatıp, bazı kulüplerin başkanları tarafından CHP’nin nakdi yardıma karşı çıktığının kendilerine aktarıldığını söyledi. Çalışkan ilgili meclis toplantısındaki tutumlarına karşın bu yaklaşımın siyasi etiğe uygun olmadığını kaydetti. Çalışkan spor kulüplerinin maddi desteğe ihtiyacı olduğunu da belirtip 700 bin lira tutarındaki ayni yardımın yanı sıra aynı tutarda maddi destekte de bulunulması gerektiğini kaydetti.

2021 BÜTÇESİ İÇİN MÜMKÜN DEĞİL

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise mecliste ne konuşuldu ise onun kayda geçtiğini belirtip CHP’nin maddi desteğe karşı olduğuna dair söylemlerin kendilerine ait olmadığını ifade etti. Başkan Büyükgöz, CHP Grubu’nun maddi yardım önerisinin ise bütçe koşullarından ötürü en azından 2021 yılı için mümkün olmadığını, 2022 yılı içinse ihtimal olduğunu kaydetti. Çalışkan ısrarla önergenin oylanmasını istedi. Önerge, AKP'li meclis üyelerinin ret oyuyla ret edildi.

GEBZE’NİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDILAR

CHP Grubu ayrıca mecliste Marmaray’ın Gebze İstasyonu civarında ışıklandırmanın yetersizliği, Yavuz Selim Mahallesi’nde uzun süreli elektrik kesintilerine dair SEDAŞ ile görüşülmesi, Hürriyet Mahallesi’nde taksi durağı eksikliği ve kentkart dolum noktası yetersizliği, Ulus Mahallesi’nin bazı yerlerinde doğalgaz bağlanılmamış olması, Yenikent Mahallesi Fırat Caddesi üzerindeki trafik kazalarının önlenmesi için hız tümseği konulması, Sultan Orhan Mahallesi 4485 ada 3 parselde imara göre park yapılması gerekirken beton dökülüp direklerin dikilmesi, İlyasbey Halk Sağlığı Merkezi projesinde personel için tahsis edilen otopark yerinin yetersizliği konularını meclis gündemine getirip sözlü ve yazılı bilgilendirme talebinde bulundu.

BÜYÜKGÖZ KISMEN YANITLADI

Başkan Büyükgöz kimi önergelere kısa açıklamalar getirirken kimilerini yazılı yanıtlayacağını bildirdi. Büyükgöz, Marmaray Gebze İstasyonu’nun kör noktalarına acil müdahalede bulunabileceklerini belirtirken Gebze genelinde elektrik kablolarının yer altına alınması ve Bilişim Merkezi içinde 100 milyon TL tutarında yatırımla kesintisiz enerji yatırımında bulunulacağını söyledi.

İlyasbey Halk Sağlığı Merkezi’nde ise bilgilendirme eksiklerinin olduğunu, çalışma bütünü dâhilinde 487 araç kapasiteli otopark kazandırılacağını dile getirdi.

Meclis toplantısı ile ilgili detaylar yarın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.