Amasya Kral Et Entegre Merkezinde Vahşet! 5 Kişi Tutuklandı

Amasya Kral Et Entegre Merkezinde Vahşet! 5 Kişi Tutuklandı

Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşet görüntüleri büyük tepki topladı. Büyükbaş bir hayvana bıçak ve baltayla eziyet eden 5 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı. Peki, Amasya Kral Et Entegre merkezi olayı nedir? Et entegre merkezinde ne oldu?

Amasya Kral Et Entegre Merkezinde Ne Oldu?

Amasya'nın Suluova ilçesindeki Kral Et Entegre tesisinde yaşanan korkunç olay, sosyal medyada yayılan görüntülerle gündeme geldi. Görüntülerde büyükbaş bir hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği görüldü. Olayın ardından jandarma ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesiste yapılan incelemeler sonucunda İ.T., N.T., H.S., E.Ç. ve A.A. isimli kişiler yakalanarak gözaltına alındı.

Şahıslar Tutuklandı Mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayvana eziyet eden şahısların tutuklandığını bildirdi. Bakan Tunç, "Amasya'nın Suluova ilçesindeki bir et entegre tesisinde, kesim öncesi büyükbaş hayvana eziyet edilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın hemen ardından Suluova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklanmıştır." dedi.

Olayın Ayrıntıları

  • Olay Yeri: Amasya, Suluova ilçesi, Kral Et Entegre tesisi
  • Olay: Büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edilmesi
  • Gözaltına Alınanlar: İ.T., N.T., H.S., E.Ç., A.A.
  • Yasal İşlem: 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesi gereğince soruşturma
  • Tutuklama: 5 kişi tutuklandı

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.