“Amaçlarına ulaşamayacaklar”

“Amaçlarına ulaşamayacaklar”

 Eskihisar Sungurca Küme Evler Mevkiindeki ormanlık alanda bir hafta içinde 3’ncü kez yangın çıktı. Gazetemizin önceki günkü manşetinde kundaklama...

 

Eskihisar Sungurca Küme Evler Mevkiindeki ormanlık alanda bir hafta içinde 3’ncü kez yangın çıktı. Gazetemizin önceki günkü manşetinde kundaklama şüphesi ile yapmış olduğu haber olayın doğruluğunu ortaya çıkardı. Önceki akşam aynı alanda saat 21.00 sıralarında yine yangın çıktı.

10 gün içinde 3 kez aynı nokta

Eskihisar ormanlık alanındaki yangınlar devam ediyor. Bir hafta içinde 2 kez aynı noktada çıkan yangının ardından önceki akşamda iftar saatinde yeniden yangın çıktı.  Darıca ve Gebze itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın şiddetli rüzgâra rağmen büyümeden söndürüldü. Yangınlarla ilgili gazetemizin sorusunu yanıtlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, deniz manzarası nedeniyle ormanlık alanın birilerinin iştahını kabarttığını söyledi. Önceki akşam gazetecileri sahurda ağırlayan Adnan Köşker, yemek sonunda yangınlarla ilgili soruyu cevaplandırdı. 

İzin verilmeyecek

Ormanlık alanın konumu itibariyle en güzel yerlerden biri olduğunu söyleyen Köşker, “Bir hafta içinde aynı yerde üçüncü kez yangın çıkması hayra alamet değil. Bu alan anlaşılan birilerinin iştahını kabartmakta ama emellerine ulaşamayacaklar. Yanan ağaçların yerine yenilerini dikeceğiz.  Bakan ve milletvekillerini devreye sokarak bu alanı koruma altına alacağız. Buraya ne bir otel nede başka bir şey yapılmasına izin vermeyeceğiz. Burası geçmişte olduğu gibi yarında yeşil alan olarak kalacaktır. ” Şeklinde konuştu.

Yangını çıkartanlar bulunsun

 

Önceki gün CHP Gebze İlçe Örgütünü ziyaretinde konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Salih Karabulut da yangınların kundaklamadan kaynaklandığını sanmadığını söylemişti. Gebze Haber Gazetesi olarak 7 günde aynı noktada hektarlarca ormanlık alanın yanmasına neden olanların bir an önce belirlenmesini talep ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.