Altyapı katılım bedellerinde indirim politik faizle geliyor

Altyapı katılım bedellerinde indirim politik faizle geliyor

Çayırova Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında CHP’li Salih Işık komisyona havale edilen konuda, altyapı katılım bedellerinde TÜFE değil politik faiz uygulanmasını önerdi. Başkan Çiftçi, “Biz de öyle düşünüyoruz. Komisyon öyle karar alacaktır” dedi

Çayırova Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı ilk oturumunda ilçedeki müteahhitlerin yüzünü güldürecek olası bir kararın ipuçları verildi. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP Grup Başkanvekili Halis Koç bir cenazesi nedeniyle katılamadı. CHP Grubu adına Meclis Üyesi Salih Işık söz aldı. İki konuya değinen Işık, ilçede müteahhitlerin ekonomik olarak belini büken bir uygulamayı gündeme getirdi.

TÜFE UYGULAMASI HAKSIZLIK

Çayırova Belediyesi’nin 2019 yılına kadar altyapı katılım bedellerinin yüzde 25’ini peşin alarak yüzde 75’lik bölümü için taahhütname imzalattığını kaydeden Işık içinde bulunduğumuz dönemde ise belediyenin alacaklarını tahsilde Devlet’in yasal veya Merkez Bankası’nın politik faizi yerine TÜFE verilerini baz almasının haksızlık olduğunu söyledi.

POLİTİK FAİZ UYGULANMALIDIR

Yeni yapılanmakta olan irili ufaklı çok sayıda müteahhit olduğunu kaydeden Salih Işık, “Bir yöntem belirlenmek istiyorsa Devlet’in yüzde 9 oranındaki politik faizi uygulanmalıdır. Ben komisyona havale edilecek olan bu vakada komisyonun da bu doğrultuda karar alacağına inanıyorum” dedi.

ÇİFTÇİ’DEN YEŞİL IŞIK

Işık, Başkan Çiftçi’nin kendisine verdiği yanıtta, “Biz de öyle düşünüyoruz. Komisyon da o doğrultuda karar verecektir” dediğini kaydetti.

İlgili gündem maddesi 10 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleşecek ikinci oturumda karara bağlanmak üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MAHALLE TOPLANTILARINDA CHP’Yİ KÖTÜLEME

Salih Işık konuşmasında ayrıca Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi son zamanlarda yine yoğunlaştığı mahalle toplantılarında CHP’yi kötülemekle eleştirip uyardı. Yenimahalle ve İnönü’deki toplantıları izleyen partililerinin kendilerini uyardığını kaydeden Işık, “O toplantılar adeta CHP’yi karalama kampanyasına dönüşmüş” dedi.

HALKA DOĞRU ŞEKİLDE ANLATIN

Çiftçi’nin o toplantılarda CHP’nin yargıya taşıdığı ve iki defa yürütmeyi durdurma kararı çıkarttığı millet bahçesi projesi üzerinden olduğunu belirten Işık, “Biz özünde millet bahçesine ve yeşil alana karşı değiliz. Ancak planlarda yolların daraltılmasına karşıyız. Siz halka bu şekilde, doğru anlatın. Üslubunuzu değiştirin ki biz de daha sonra halka, her yalanınızın ardından doğrusunu anlatmak durumunda olmayalım.

MADEM BİZ YANLIŞTIK

MAHKEME NİYE DURDURDU?

Tekrar ederiz ki özünde millet bahçesine, yeşil alana karşı değiliz ama planlama ölçüsünde kriterlere uyulmalı. Çevresindeki yolların genişliğini 24 metreden 14 metreye düşürüp yanlış yaptığınızı söyledik. Siz dinlemeyince CHP İl Örgütü konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme iki kez yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz işi değil yanlış yapılan işi engelleme çabasındayız” diye konuştu.

ÇİFTÇİ: İŞLERİME TAKOZ

SOKULDUĞUNU SÖYLÜYORUM

Salih Işık, Başkan Çiftçi’nin bu eleştiriye de yine meclis toplantısında, “Ben özellikle bu millet parkının yapılmasına tarafım. Genişliğin 24 metreden 15 metreye inmesi engel teşkil etmeyecek” yanıtını verdiğini kaydetti. Çiftçi, “Mahalle toplantılarında CHP’yi kötülüyorsun” eleştirisine ise, “Konuyu bu noktada ele alıyorum. İşlerimize takoz sokulduğunu söylüyorum” yanıtı verdiğini kaydetti.

HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE

KAPIŞMAK ŞIK OLUR MU?

Salih Işık, meclis toplantısı sonrası Başkan Çiftçi’nin davetini geri çevirmeyecek makamına, çay eşliğinde sohbete çıktıklarını belirtip şunları söyledi: “Mahalle toplantılarına davet edip hatta niye katılmadığımızı sordu. ‘CHP’yi kötülediğin toplantıya niye geleyim? Orada yanıt verirsem birbirimize gireriz, halkın gözü önünde şık olur mu?’ dedim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.