Altın Rotasını Değiştirdi! Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi? İslam Memiş’ten Kritik Açıklama

Altın Rotasını Değiştirdi! Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi? İslam Memiş’ten Kritik Açıklama

Altın fiyatları rekor denemeleri sonrası yeni bir rota çiziyor. 2450 dolara kadar yükselen ons altın, yeni güne düşüşle başladı. Bu ters rüzgar, altının gram fiyatını da düşürdü. Peki, altın fiyatları düşmeye devam edecek mi, yoksa yeniden yükselecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rakam ve tarih vererek önemli açıklamalarda bulundu.

Altın Fiyatları Düşecek mi?
Altın fiyatları yeni güne düşüşle başladı. Ons altın 2400 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışırken, gram altın iç piyasada 2500 TL seviyesinde seyrediyor. İslam Memiş'in altın yorumu ise dikkat çekici.

Ons Altın Rekor Kırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası ve jeopolitik gerilimlerle ons altın 2450 dolara kadar yükseldi. Ancak yeni güne düşüşle başlayan ons altın, 2400 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Gram altın fiyatı ise 2500 TL seviyesinde dengelenmiş durumda.

İslam Memiş’ten Çarpıcı Altın Yorumu
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son dalgalanmaları değerlendirerek, yatırımcılara önemli ipuçları verdi. Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İran Cumhurbaşkanının helikopter kazasından sonra piyasalar yükseliş gösterdi. Ons altında 40 dolarlık bir yükselişle 2450 dolara kadar çıkıldı. Gram altın ise 2550 TL seviyesini gördü. Ancak sonrasında fiyatlar yatay bir seyir izledi."

Ons 2400 Dolar Üzerinde Tutunacak mı?
Memiş, ons altının 2400 dolar üzerinde tutunup tutunamayacağını değerlendirirken, 2380 dolar destek seviyesini takip edeceğini belirtti. "Ons altın, 2380-2420 dolar aralığında hareket edebilir. Gram altın tarafında ons altını takip etmeyi sürdüreceğim," dedi.

Gram Altında Alım Fırsatı Var mı?
İslam Memiş, ons altında geri çekilmelerle gram altının 2500 liranın altına sarkabileceğini ve 2480 lira destek seviyesinin önemli olduğunu vurguladı. Orta ve uzun vadede gram altın ve ons altında 3000 lira ve 3000 dolar beklentisinin sürdüğünü ifade etti.

2024 Yılı Altın Beklentisi
İslam Memiş, yukarı yönlü hareketlerin Temmuz ayı itibariyle başlayabileceğini ancak jeopolitik gerilimlerle sert dalgalanmaların kaçınılmaz olacağını söyledi. Memiş, "Hem ons hem de gram altın tarafında düşüş beklentimin sürdüğünü söyleyebilirim," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.