Altın kulaçlar Bayramoğlu’nda yarıştı

Altın kulaçlar Bayramoğlu’nda yarıştı

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Darıca Bayramoğlu etabı ile devam etti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi...

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Darıca Bayramoğlu etabı ile devam etti

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi bayraklı sahillerinde organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ikinci etabı bugün Darıca Bayramoğlu Plajı’nda yüzüldü. 2 bin metrelik parkurda ve 12 kategoride yapılan yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı 125 yüzücü katıldı.

 

BAŞKANLAR DA YÜZDÜ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yarışlara katılarak vatandaşlarla birlikte yüzdü. Büyükşehir Belediyesi yüzme yarışlarıyla bir hayali de gerçekleştirmiş oldu. Körfez’e ve çevreye yapılan yatırımları kabul eden doğa yeniden sularını Kocaelililere açtı. Yıllarca kıyılarından geçilirken, nefeslerin tutulduğu sahiller verilen emek ve yapılan arıtma tesisleriyle yeniden gülmeye başladı.

 

YOĞUN İLGİ    

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası’nı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan,  AK Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Afkom Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Gebze Özel Kalem Müdürü Yasin Özlü, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Kurul Başkanı ve Len Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Özçağlayan, Kocaeli İl Temsilcisi Seyfi Kıvılcım, Gebze Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mücahit Sak ile çok sayıda vatandaş izledi.

 

BAŞKAN KARABACAK’TAN TEŞEKKÜR

 

Yarış öncesinde Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yaptığı yatırımlar sayesinde bugün Kocaeli’nin denizlerinde yüzüldüğünü söyleyen Başkan Karabacak, “Bayramoğlu sahilini kısa bir süre önce Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte açtık. Bu ve bunun gibi organizasyonlarla da Bayramoğlu sahilini canlandırıyoruz. İnşallah ileride uluslar arası yarışlara evsahipliği yapacağız. Büyükşehir’in yaptığı yatırımlar sayesinde temiz bir denizde yüzme şansı yakaladık. Bu nedenle Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HEDEF BAYRAMOĞLU’NA DA MAVİ BAYRAK

 

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, yıllar önce yapılan yanlışlar nedeniyle Kocaeli’nde denizlerin kirli ve sularında da yüzmenin imkansız olduğunu söyledi. Ancak Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye ve denize önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle bir ölüyü dirilttik. Kocaeli halkıyla denizi buluşturduk. Artık bir damla kirli suyumuzu denize bırakmıyoruz. Deniz de kendisine yapılan bu yatırımlara cevap veriyor. İşte artık bu denizlerde yüzebiliyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra ve Karamürsel sahillerinde yaptığı yatırımların neticesini verdiğini ve bugün bu sahillerde mavi bayrakların dalgalandığını hatırlatarak, “Bayramoğlu Plajı için de mavi bayrak başvurusu yaptık. Çünkü inanıyoruz ki bu sahil de mavi bayrağı hak ediyor. Hedefimiz sahilimize mavi bayrağı getirmek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.