Altın Kemer Yarışı Pazar günü gerçekleştirilecek

Altın Kemer Yarışı Pazar günü gerçekleştirilecek

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi bayraklı sahillerinde gerçekleştireceği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi bayraklı sahillerinde gerçekleştireceği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın son etabı Pazar günü yüzülecek. Karamürsel Altın Kemer Plajı’ndaki yarış 10.00’da başlayacak. 2 bin metrelik parkurda yüzülecek yarış için son başvuru tarihi ise yarın (Cuma) sona eriyor.

 

HER YAŞ GRUBU KATILABİLECEK

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilecek yarışa il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundaki yüzücüler katılabilecek.

 

12 KATEGORİDE YAPILACAK

Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katılacak. Bu 6 farklı yaş kategorileri de bay ve bayan olarak ayrı ayrı değerlendirilecek. Toplamda 12 kategoride gerçekleşmiş olacak yarışlarda tüm sporcuların dereceleri tek tek belirlenecek.

 

SON BAŞVURU TARİHİ YARIN (CUMA)

Karamürsel Altın Kemer Yüzme Yarışları’na katılmak isteyenlerin için başvuru süresi yarın (Cuma) sona eriyor. Vatandaşlar, yarışma için gerekli başvuru formuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden erişebiliyor. Yüzücülerin başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ilgili bölümlerini imzaladıktan sonra belgeyi yeniden taratarak, [email protected] adresine e –posta göndermeleri gerekiyor. Ön kayıt yaptıran yüzücüler, katılım için gerekli tüm belgeleri tamamladıktan sonra, yarışma günü sabah 09:00’da Yüzme İl Temsilcisi’ne elden kesin kayıt yaptırabilecekler. 

 

MİLLİ TAKIMDAN SENKRONİZE GÖSTERİ

Öte yandan Pazar günü gerçekleştirilecek Karamürsel Altın Kemer Yarışı’nda Bayan Senkronize Yüzme Milli Takım sporcuları muhteşem bir gösteri yapacak. 6 kişiden oluşan Milli Takım sporcuları su balesi olarak bilinen gösterileri ile yarışa renk katacak. 

 

SENKRONİZE YÜZME NEDİR?

Senkronize yüzme veya diğer adıyla su balesi, yüzme ile dans ve cimnastiğin harmanlanarak yapıldığı bir spordur. 1800'lü yılların sonunda ortaya çıkmış olmasına rağmen uzun yıllar sirk ve panayırlarda gösteri şeklinde sunuldu. 1952 yılında Uluslararası Yüzme Federasyonu tarafından tanınarak, aynı yıl düzenlenen Helsinki Olimpiyatları'nda gösteri sporu olarak yer aldı. 1973'te ilk kez Senkronize Yüzme Dünya Şampiyonası yapıldı. 1984'te Olimpiyat programına dahil edildi.

 

YÜZÜCÜLERE SÜPRİZ ARMAĞAN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde bir haftadır devam eden şampiyonada 3 yarışmaya da katılan tüm yüzücülere Karamürsel yarışları sonrası sürpriz anı madalyası verilecek. Yarışmalarda sporculara hatıra kalması ve aynı zamanda Kocaeli’ni hatırlamaları için özel tasarlanan madalyalar ödül merasiminde tüm yüzücülere armağan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.