‘Altın için 850-900 lira seviyesi uygun’

‘Altın için 850-900 lira seviyesi uygun’

Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, fiyatına rağmen vatandaşın altın alma eğilimin her zaman fazla olduğunu söyledi.

Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç altın fiyatlarının yükselişe geçeceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. Başkan Koç, altın fiyatlarının beklenmedik bir gelişme olmadığı sürece bugünkü seviyelerinde kalabileceğini ifade etti. Son günlerde alış ve satış taraflarında çok büyük bir hareketlilik olmadığını fakat alımların satıştan biraz daha fazla olduğunu vurgulayan Nuri Koç, “Bayram öncesi ve sonrası işlerimizde büyük farklar yok. Kuyumcular olarak önümüzdeki süreçten umutluyuz. İyi bir süreç olacağını düşünüyorum çünkü vatandaşın dönüşleri gayet güzel. Pandeminin olumsuz etkilerini kaybetmeye başlaması ile birlikte iki yılın açığı kapanmaya başlıyor. Kuyumcu açısından umutlu olma durumunun devamlılığı ani bir gelişmenin yaşanmamasına da bağlı, ani bir durum yaşanırsa altın fiyatları yeniden yükselebilir.

 

KUYUMCULARA ÇAĞRI

Toparlanma süreci adına umutlandığımız bugünlerde meslektaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. Kuyumculuk etiğine ve ahlakına uymayan hareketlerde bulunmayalım. Bir kuyumcunun sattığı ürünü diğer kuyumcu meslektaşı kötülemesin. Müşteriyi yanlış yönlendirmeyelim. Biz esnafın atladığı noktalardan bir tanesi de bu. Ne kadar ticaret ahlakına, dürüst ticarete bağlı kalırsak bereketimiz artar. Bu açıklamayı yapma nedenim zaman zaman kulağımıza hoş olmayan olayların gelmesi. Dernek, esnafı kontrol edecek.

 

OLUMSUZ OLAYLAR YÜKSELİŞİ GETİRİR

Önümüzdeki süreçte 40 yıllık meslek tecrübemize göre altının 850-900 TL seviyelerinden alımı uygundur. ABD’den haziran ayında da faiz yükseltme kararı gelmesi halinde onsun etkilenmesi muhtemel ama burada dünyadaki jeopolitik olaylar da önemli olacak. Rusya-Ukrayna savaşının durumu belirleyici olacak. Ülke olarak liranın döviz karşısında ne yapacağı da önemli. İleride ne olur tahmin etmek çok zor ama geçmişe bakıldığında olumsuz olaylar altını yükseltir ve altın her daim geldiği seviyelere geri döner. Altın yakın dönemde 1.050, 1.070 TL seviyelerini görmüştü.

 

SICAK PARA GİRİŞİ VAR

Ülke olarak dinamik bir ülkeyiz ve bayram öncesi, sonrası yaşadığımız belirli süreçler var. Bu süreç içerisinde borcu olan altınını bozdurdu ama çok altın bozduran var mı? Hayır, çok altın bozduran yok. Altın alan var mı? Bozdurana göre altın alan biraz daha fazla. Bayram öncesi dayanışma amacıyla insanlar gıda ürünlerine yöneldi ve piyasaya sıcak para girdi, ayrıca emeklilere verilen ikramiyeleri de piyasaya yardımcı oldu. Yeni nesil bayram harçlıklarıyla birikim yapmak yerine teknolojiye harcıyor ama birikim yapmak önemli” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.