Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve

Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve

Küresel piyasalarda ons altın, yeni haftaya rekor bir yükselişle başladı. Yüzde 1’in üzerinde değer kazanan ons altın, yurt içinde gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarını da yukarı çekti. İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Ons altın, Asya piyasalarının erken saatlerinde yüzde 1,1 artarak ons başına 2.440,59 dolara yükseldi ve Nisan ayında ulaştığı önceki gün içi rekorunu geride bıraktı. Yatırımcılar, Fed’in Eylül ayı başlarında borçlanma maliyetlerini azaltabileceği yönündeki beklentilerini artırıyor. Bu senaryo, faiz getirisi olmadığı için altını destekleyebilir.Geçen hafta Çarşamba günü açıklanan veriler, Nisan ayında enflasyonun beklenenden fazla düştüğünü gösterince ABD doları zayıfladı ve Hazine tahvilleri yükseldi. Bu durum, dolarla fiyatlanan altına destek sağladı. Altının güvenli liman statüsü, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin Pazar günü yoğun sis altında düşmesiyle tekrar gündeme geldi. Ayrıca, Cumartesi günü Çin’e giden bir petrol tankerinin Kızıldeniz’de Husi füzesi tarafından vurulması, bölgedeki jeopolitik risklerin arttığı hissini kuvvetlendirdi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan alınan son verilere göre, Comex vadeli işlemleri yapan hedge fonları, 14 Mayıs'ta sona eren haftada altına yönelik yükseliş tahminlerini üç haftanın en yüksek seviyesine çıkardı. Spot altın, Singapur saati ile 10:13 itibarıyla yüzde 0,8 artışla ons başına 2.434,19 dolara yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen haftaki yüzde 0,7'lik düşüşle bir aydan fazla sürenin en düşük seviyesine geriledikten sonra yatay seyretti. Gümüş, paladyum ve platin fiyatları da yükseldi.Gümüş, Cuma günü güçlü bir yükselişle 11 yılın en yüksek seviyelerine yakın işlem gördü. Bu artış, arzın daralması ve bakır gibi malzemelere yönelik yatırımcı talebinin artması ile daha geniş fiziksel metal piyasalarındaki duyarlılığın yayılmasıyla desteklendi.

GRAM ALTIN FİYATI 2700 LİRAYA YAKLAŞTI
Yurt içinde gram altın fiyatı da yüzde 1’in üzerinde değer kazandı. Gram altın bu sabah 2.665 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı 4.228 TL, Cumhuriyet altını ise 17.243 TL’den haftaya başladı.

KOCAELİ'DE ALTIN FİYATLARI NASIL?

Kocaeli Kuyumcular Derneği'nin güncel altın fiyatları ise şu şekilde oldu.

ekran-goruntusu-2024-05-20-103327.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.