Altın fiyatları düşüşe geçti

Altın fiyatları düşüşe geçti

Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç son günlerde altında yaşanan düşüşü değerlendirdi.

Birçok kesime göre en güvenilir yatırım aracı olan altın, bugünlerde yaşadığı düşüşle yatırımcısını üzmeye başladı. Fiyatlar yaklaşık iki hafta öncesine göre ortalama 30 lira gerilemiş durumda. 24 ayar 1 gram altından, Reşat altına kadar görülen düşüş yatırımcısında tedirginliğe neden oldu. Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, altındaki bu düşünün doların, Türk Lirası karşısında 8.80 seviyelerinden 8.50 seviyelerine gerilemesinden dolayı yaşandığını belirtirken ons değerindeki düşüşün de etkili olduğunu açıkladı.

YENİDEN KAPANMA FİYATLARI YÜKSELTİR

Başkan Nuri Koç, altın fiyatlarındaki düşüşün Amerika Merkez Bankası’nın(FED) faiz kararlarına da endeksli olduğunu açıklarken, FED’in faiz açıklamasında oranların arttırıldığını hissettirdiği takdirde mevcut fiyatların biraz daha düşebileceğini ifade etti. Ancak fiyatların yükselişi için koşulların oluşmaya başladığını vurgulayan Nuri Koç, “Yeniden kapanmaların başlaması ve aşı karşıtlığının artması, altında fiyatları yeniden yukarılara çekebilir” dedi.

“DÜŞÜŞ YAŞADIK”

Koronavirüs ile mücadelede yeni döneme girilen 1 Temmuz itibariyle düğünlere de izin çıkarken bu durumun işlerine yansımasını değerlendiren Başkan Koç, “1 Temmuz öncesi de altın alınıyordu. Fakat düğünlere ve nikâhlara izin çıkmasıyla birlikte işlerimizde artış yaşandı. Bu dönemde vatandaşlar daha çok gram altını tercih ediyor. Fiyatı nedeniyle çeyrek altına ilgi pek yok. Genel olarak baktığımızda ise pandemi nedeniyle satışlarda bir düşüş yaşadık” diye konuştu.

“YILSONUNA KADAR YÜKSELİR”

Altının önümüzdeki günlerde ne yönde hareket edeceği konusunda da tahminde bulunan Nuri Koç, “Net bir tahmin yapabilmek için önce eylül ayının beklemek gerekiyor. Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararını iki ay süreyle görmemiz gerekiyor. Ben önümüzde aylarda altının çok düşmeyeceğini tahmin ediyorum. Yılsonuna kadar yeniden yükseleceğini tahmin ediyorum” bilgilerini verdi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.