“Altın alan çok az”

“Altın alan çok az”

Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, son dönemde altında yaşanan yükselişle birlikte vatandaşın altın alım ve satım durumunu değerlendirdi.

Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç vatandaşın bugünlerde ellerindeki altınları bozdurduğunu ifade ederken, altın alan vatandaşların sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirtti. Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Koç değerlendirmesinde altının faiz indirme politikası ve dolardaki yükselişle birlikte yükselişine devam edeceğini de değindi.

VATANDAŞTAN ALTIN ALIYORUZ

Nuri Koç, altındaki seyirle ilgili olarak, “Vatandaş bugünlerde altın almıyor, kuyumculara altın satan müşterilerin sayısı alanlardan daha fazla. Son günlerde altın fiyatları yükseldi ve bu durum beraberinde vatandaşın elindeki altını bozdurmasına sebep oldu, oluyor. Faiz indirme politikası devam ettiği sürece, dolar bizim paramız karşısında değer kazandığı sürece ons bazında olmasa bile altın da doğal olarak yükselecektir. Son dönemde altın alan vatandaşın sayısı çok az, yüzde 90 biz vatandaştan altın alıyoruz.

“DÜŞMEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Birleşik Arap Emirlikleri’nin 10 milyar dolarlık yatırım yapacak olması bir nebze de olsa doların yükselişini durdu. Doların 13.50’den 11.90’a gerilediğini gördük ki Kavala Davasının devamına karar çıkması ile birlikte yeniden bir yükseliş yaşandı. Bizler doların bu seviyelere sabitlendiğini, oturduğunu düşünüyoruz, bu fiyatların altına pek düşmeyecek gibi görünüyor. Altın fiyatları da dolara bağlı olarak hareket eder, dolar yükselirken altın da yükselir.

TÜM VATANDAŞLAR İÇİN ÖNEMLİ

Merkez Bankasının faiz indirme kararı ile birlikte dış ticaret açığı kapatılmaya çalışılıyor olsa gerek. Bekleyerek göreceğiz, fakat bizim çekincemiz petrol fiyatlarının artması. Çünkü petrol fiyatları yükselip dolar düştüğünde de ürünlerde fiyatlar düşmüyor gibi. Bahsettiğim durum bir tek biz kuyumcular için değil tüm vatandaşlar için önemli. Bir ürünün fiyatı dolarla yükseldiğinde yükselir ama dolar düştüğünde düşmez” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.