Altı ok ruhuyla kente 16 dokunuş

Altı ok ruhuyla kente 16 dokunuş

Gebze BM CHP Grubu'nun taslak programında esnaftan kadına, çocuktan gence... yok yok. Gebze Belediye Meclisi CHP Grubu sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan, “Programı geniş bir ekiple, altı ok ruhuyla hazırladık" dedi

31 Mart yerel seçimlerine İYİ Parti paydaşlığında Millet İttifakı çatısında partilisi adayla giren CHP belediye başkanlığını en az beş sene için olmak kaydıyla, yine erteledi. Millet İttifakı listesinden Gebze Belediye Meclisi’ne Halil İbrahim Başçiftçi, Gökhan Yamen, Saide Arslan Çalışkan, Kayhan Özler, Şahin Yılmazel, Cavit Kapoğlu, Erhan Bölük, Birol Elüstü, Osman Kurum ve Sinan Çeper girdi. Seçimden hemen sonra İYİ Partili Kayhan Özler ve Birol Eİüstü meclis üyeliklerini partilerinde sürdürmek için istifalarını verdi ve CHP Grubu, sekiz kişiye düştü.

 

MUHTARLIK ZİYARETLERİNİN ETKİSİ

 

Sözcülüğünü Avukat Saide Arslan Çalışkan’ın üstlendiği Gebze Belediye Meclisi CHP Grubu geride kalan 1.5 yılda iyi bir performans sergiledi. Malum süreçte meclisin toplanamadığı aylarda kente dair veri toplamaya başlayan grup gerek CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı gerekse CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan öncülüğünde muhtarlıklar başta olmak üzere mahallelere yapılan ziyaretlerde kentin ve kentlinin ihtiyaçlarına dair veri toplamaya başladı. Çalışmalar bir raporda birleşti.

 

ALTI OK RUHUYLA DOKUNDUK

 

Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan konuya dair gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Bir dönem de Darıca Belediye Meclisi’nde yine partimi temsilen görev yaptığım için önemli bir deneyim edindim. Bu ayki meclis toplantısında verdiğimiz taslağın hazırlıklarına aylar öncesinden başladık” dedi. Gebze’ye bir bütün halinde altı ok ruhuyla dokunduklarını kaydeden Arslan ayrıca şunları söyledi:

 

UZLAŞI VE SEVGİNİN DİLİ

 

“CHP olarak bu dönem yapıcı bir muhalefet sergilemeyi amaçlıyoruz. Mecliste kentin yararına olduğuna kanaat getirdiğimiz önergelere kabul oyu vermenin yanı sıra uzlaşının, sevginin dilini kullanıyoruz. Açıkçası bunun karşılığını iktidar partisinden de aldık. Üzerinde özenle çalıştığımız programdaki önerilerimizin de hayata geçeceğini umuyor ve diliyoruz. Gebze’nin bu anlamda her kazanımı, çorbada tuzumuz olduğu zamanlarda bizi de mutlu edecektir.”

 

 -Soldan sağa- Halil İbrahim Başçiftçi, Şahin Yılmazel, Erhan Bölük, Sinan Çeper, Cavit Kapoğlu, Saide Arslan Çalışkan, Hikmet Koçoğlu (CHP İl Eğitim Sekreteri), Gökhan Yamen.

 

1.Esnaf, Sanayi Kuruluşları, İşsizlik ve İstihdam

 

2-Kadınlara Yönelik Hizmetler

 

3-Çocuklara Yönelik Hizmetler

 

4-Gençlere Yönelik Hizmetler

 

5-Yaşlılara Yönelik Hizmetler

 

6-Eğitime Yönelik Hizmetler

 

7-Kültür – Sanat ve Tarih

 

8-Sağlık Hizmetleri

 

9-Ulaşım ve Otopark

 

10- İmar, Deprem ve Afetler

 

11- Sosyal Hizmetler

 

12- Engelsiz Bir Gebze

 

13-Spor ve Sağlıklı Yaşam

 

14-Çevre, Atık Yönetimi Yeşil Alanlar Parklar Alt ve Üst Yapı Sorunları

 

15-Hayvanlara Yönelik Hizmetler

 

16- Şeffaf Belediyecilik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.